Női kézi: Edwige hetekig gondolkozott a rosztovi ajánlaton

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.04. 10:09
null
Edwige (balra) sokat gondolkodott az orosz ajánlaton (Fotó: Szabó Miklós)
Február 14-én vált hivatalossá, hogy az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri ETO kézilabdacsapatából a nyáron az orosz Rosztov-Don együtteséhez igazol a francia olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok beálló, Béatrice Edwige. Ennek apropóján beszélgetett vele a Handballfast.

„Amikor Metzből az ETO-hoz igazoltam át, két évadra írtam alá. Magyarországon és a csapatban is jól érzem magam, de az élet gyakran kínál új lehetőségeket, amelyeket helyesen kell megragadni. A menedzserem arról tájékoztatott, hogy az orosz »szuperklub«, a Rosztov-Don érdeklődik irántam. Őszintén, egyáltalán nem számítottam a megkeresésre, kellemes meglepetés volt. Már nem is emlékszem, mikor kezdődtek el a tárgyalások, de a decemberi Európa-bajnokság miatt megszakadtak egy időre. Annyit elárulhatok, hogy több hétig gondolkoztam az ajánlaton, mielőtt a távozás mellett tettem le a voksomat. A megegyezés és a hivatalos bejelentés között szintén eltelt két-három hét” – avatta be Beatrice Edwige a Handballfast Facebook-oldalát az átigazolásának részleteibe.

Miért ennyire fontos az orosz klub a karrierje ezen szakaszában? – tette fel a kérdést a 32 éves, olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok francia beállónak a portál.

„A tanulásra törekszem. Az orosz kultúra, mentalitás és nyelv egyaránt vonz. Az új környezet megismerése inspirál. Emlékszem, még a Metz színeiben egyszer pályára léptem Rosztovban – utólag is elnézést kérek a szurkolóktól, mert megnyertük a mérkőzést. A viccet félretéve: lenyűgözött az orosz közönség. Ráadásul kevés olyan hely van, ahol ennyire szívesen fogadják a vendégeket a szurkolók.”

Edwige-nek felvetették, hogy az ETO és a Rosztov akár szembe is kerülhet az idei BL-kiírásban.

„Természetesen most csak az ETO-ra koncentrálok. Ha a sors úgy hozza, hogy a két csapat találkozik egymással a kieséses szakaszban, akkor felesleges érzelmek és aggodalmak nélkül játszom, hiszen június harmincadikáig az ETO-ért küzdök.”

A Győr a Bietigheim otthonában lép pályára vasárnap 14 órától a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján, míg a Rosztov a Podravka Vegeta vendégeként szerepel szombaton 18 órától.


NŐI KÉZI BL, NYOLCADDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA március 7., 16.00 március 13., 18.00
BBM Bietigheim (német)–GYŐRI AUDI ETO KC március 7., 14.00 március 13., 16.00
Vipers Kristiansand (norvég)–Odense Handbold (dán) március 6., 18.00 március 14., 16.00
Podravka Koprivnica (horvát)–Rosztov-Don (orosz) március 6., 16.00 március 14., 16.00
SCM Ramnicu Valcea (román)–CSM Bucuresti (román) március 6., 17.00 március 13., 17.00
Krim Ljubljana (szlovén)–CSZKA Moszkva (orosz) március 7., 14.00 március 13., 18.00
Team Esbjerg (dán)–Brest (francia) március 7., 16.00 március 14., 14.00
Borussia Dortmund (német)–Metz Handball (francia) elmarad* március 13., 18.00*

Az első mérkőzésen az elöl álló csapat játszik otthon, a visszavágót fordított pályaválasztással rendezik meg.

*A párharc megrendezésének időpontjai bizonytalanok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik