Női kézi Eb: hosszú kihagyás vár a Dunaújváros kapusára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.12. 13:56
null
Tomasevics mankóval távozott a mérkőzésről (Fotó: Tv2)
Elülső keresztszalag-szakadást szenvedett Katarina Tomasevics, a szerb női kézilabda-válogatott kapusa, így a Dunaújváros 34 éves játékosának véget ért az idény.

Mint beszámoltunk róla, Tomasevics a Montenegró elleni Európa-bajnoki középdöntős meccs 18. percében egy rossz lépés következtében sérült meg, a jobb térdéhez kapott, majd rövid ápolás után ölben kellett levinni a pályáról.

Már akkor attól lehetett tartani, hogy súlyos sérülése van, és a Nantes-ban elvégzett vizsgálatok beigazolták a gyanút: a szerbek első számú kapusa elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, ami miatt meg kell műteni a jobb térdét. Ezzel biztossá vált, hogy az Eb hátra levő része mellett az idény is idő előtt véget ért a számára.

„Sajnos beigazolódott, amitől tartottam, a vizsgálat kimutatta, hogy elszakadt az elülső keresztszalagom. Műtétre és hosszú kihagyásra számíthatok. Pozitívnak kell maradnom, és előre tekinteni. Hosszú lesz a rehabilitáció, ez biztos, a többit majd meglátjuk”mondta Tomasevics.

Ljubomir Obradovics, a szerbek kapitánya Marina Panticsot cserélte be a helyére.

Nincs egyszerű helyzetben a klubja, a Dunaújváros, a csapat horvát kulcsembere, Camila Micijevic is súlyos térdsérüléséből lábadozik, míg a junior-világbajnok Klujber Katrin a Ferencvároshoz igazolt a napokban.

Tomasevics sérülése

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik