HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.12.10 13:01 Frissítve: 2018.12.10 15:16

Női kézi: a Dunaújváros U20-as világbajnokával erősít az FTC

A Ferencváros női kézilabdacsapata megegyezett a Dunaújvárossal az U20-as világbajnok Klujber Katrin átigazolásáról, így a 19 éves, szélsőként és átlövőként is bevethető játékos az FTC-ben folytatja pályafutását. A fővárosi klubbal másfél plusz két éves szerződést kötött.

Klujber Katrin (a labdával) a nyáron tagja volt a világbajnoki címet szerző U20-as válogatottunknak (Fotó: Török Attila)

 

„Sajnáljuk, hogy kiváló átlövőnk távozik a csapattól, mindamellett büszkék is vagyunk, mivel saját nevelésű játékosunkról van szó, akinek lehetősége nyílik a hazai ranglista élmezőnyébe tartozó, többségében magyar játékosokból álló és nemzetközi porondon is folyamatosan jelenlévő csapatban kipróbálnia magát” – olvasható a DKKA sajtóközleménye a duol.hu-n. A közlemény nem sokkal később a Kohász hivatalos honlapján is megjelent.

A két klub az átigazolás részleteit nem hozta nyilvánosságra.

A 19 éves Klujber Katrin Dunaújvárosban született, és 2015-ben a Kohász színeiben mutatkozott be az NB I-ben, majd a szezon végén EHF-kupát nyert a csapattal. A 2017-es junior-világbajnokságon negyedik helyen végzett a magyar válogatottal, 40 góljával pedig bekerült a torna All Star-csapatába. Az idei, hazai rendezésű U20-as vb-n ugyancsak tagja volt a magyar válogatottnak, sőt aranyérmet szerző nemzeti csapatunk legeredményesebb tagjának bizonyult 50 találattal.

„Nagyon örülök, hogy újabb magyar tehetséggel, újabb junior-világbajnokkal erősödik a Ferencváros, az pedig különösen fontos számunkra, hogy már most csatlakozik a kerethez – idézi Bognár Lászlót, a Ferencváros kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatóját a fradi.hu. Katrin az elmúlt években bizonyította, hogy nagyon tehetséges, és bízom benne, hogy a Fradiban még tovább fejlődik. Külön szeretném kiemelni, hogy hálásak vagyunk a DKKA-nak, amiért rendkívül korrekt tárgyalássorozaton lehetünk túl, végig segítőkészen álltak az ügyhöz, ezért valósulhatott meg a szezon közben Katrin klubváltása.”

Klujber Katrin jobbszélsőként és átlövőként is bevethető, a Ferencvárosnál minden bizonnyal a belső posztokon számolnak majd vele, és már a héten csatlakozik a kerethez. A Fradival másfél plusz két éves szerződést kötött.

KLUJBER KATRIN BÚCSÚÜZENETE A DUNAÚJVÁROSI SZURKOLÓKNAK

 

2019.01.23 17:28:30

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Herning, összefoglaló), MAROSI GERGELY (Budapest, percről percre)

A szünet után Norvégia átrohant a mieinken, kilencgólos vereség, nem játszhatunk a 7. helyért.

2019.01.20 23:37:09

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Legjobbunk immár édesapaként lépett pályára.

2019.01.20 17:42:44

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló, Herning), MAROSI GERGELY (percről percre, Budapest)

Balogh ott folytatta, ahol sérülése előtt abbahagyta, Lékai főszerepet vállalt a sikerben.

2019.01.19 19:33:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Herning, összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Green parádézott az olimpiai bajnok kapujában • Két góllal megnyertük a 2. félidőt.