Női kézi Eb: három norvég az álomcsapatban, győri játékos az MVP

Vágólapra másolva!
2020.12.20. 12:23
null
Nze Minko lett az Eb legértékesebb játékosa (Fotó: Kolektiff images)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kihirdette a dániai női Európa-bajnokság álomcsapatát, amelybe három norvég játékos, köztük a Győri ETO irányítója, Stine Oftedal is bekerült. A legértékesebb játékos, a francia Estelle Nze Minko is a magyar klub kötelékébe tartozik. 

Posztonként öt játékos közül lehetett választani, a jobbszélsőknél Lukács Viktória, a jobbátlövőknél Klujber Katrin, a balátlövőknél Szöllősi-Zácsik Szandra is ott volt a jelöltek között, de egyikük sem került be az álomcsapatba.

A szurkolók szombat éjfélig adhatták le a voksaikat, amely 40 százalékos súllyal számított bele a végeredménybe. Az EHF közleménye szerint 48 óra alatt több mint 30 ezer szavazat érkezett. A maradék 60 százalékot az európai szövetség által felkért szakértők véleménye tette ki, szintén ők döntöttek a torna legértékesebb játékosáról.

Mind a négy elődöntős nemzet, valamint Oroszország és Montenegró is képviselteti magát a díjazottak között. A legtöbb játékost, hármat a norvég válogatott adja, míg a dánoktól ketten kerültek be.

A horvát beálló, Ana Debelic, a dán védő, Line Haugsted és a Győri ETO francia irányító-átlövője, az MVP-nek megválasztott Estelle Nze Minko először kapott egyéni elismerést nagy tornán. Nze Minko kapcsán az EHF leírása megjegyzi, a döntő előtt a pályán töltött 250 perce során főszerepet vállalt csapata támadójátékában és védekezésében egyaránt, 25 gólja mellett a társai kiszolgálásában is jeleskedett.

A magyar csapat másik klasszisa, a norvég Stine Oftedal az egyetlen, aki ott volt a 2018-as Eb álomcsapatában is.Csapata eddigi hét mérkőzésén 36 gólpasszt adott - ami a legtöbb a mezőnyben - és 28 gólt dobott.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
AZ ÁLOMCSAPAT
Kapus:
Sandra Toft (Dánia)
Jobbszélső: Jovanka Radicsevics (Montenegró)
Jobbátlövő: Nora Mörk (Norvégia)
Irányító: Stine Oftedal (Norvégia)
Beálló: Ana Debelic (Horvátország)
Balátlövő: Vladlena Bobrovnyikova (Oroszország)
Balszélső: Camilla Herrem (Norvégia)
Védő: Line Haugsted (Dánia)

A legértékesebb játékos (MVP): Estelle Nze Minko (Franciaország)

AZ EB VÉGEREDMÉNYE
Európa-bajnok: Norvégia
(Emilie Arntzen, Malin Aune, Kari Brattset, Kristine Breistöl, Marit Frafjord, Rikke Granlund, Camilla Herrem, Marit Jacobsen, Veronica Kristiansen, Heidi Löke, Katrine Lunde, Nora Mörk, Stine Oftedal, Henny Reistad, Emily Sando, Stine Skogrand, Sanna Solberg-Isaksen, Silje Solberg, Marta Tomac. Szövetségi kapitány: Thórir Hergeirsson)
2. Franciaország
3. Horvátország
4. Dánia
5. Oroszország
6. Hollandia
7. Németország
8. Montenegró
9. Spanyolország
10. MAGYARORSZÁG(Bíró Blanka, Csiszár-Szekeres Klára, Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi, Helembai Fanny, Kácsor Gréta, Klujber Katrin, Kovacsics Anikó, Lakatos Rita, Lukács Viktória, Márton Gréta, Schatzl Nadine, Szikora Melinda, Szöllősi-Zácsik Szandra, Tomori Zsuzsanna, Tóth Eszter, Tóvizi Petra. Szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor)
11. Svédország
12. Románia
13. Szerbia
14. Lengyelország
15. Csehország
16. Szlovénia
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik