K. T. I. 2020.05.07 13:33 Frissítve: 2020.05.07 15:41

Női kézi Eb: a magyar válogatott a második kalapból várhatja a sorsolást

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a 2020-as női Európa-bajnokság kalapbeosztását. A magyar válogatott a második négyesbe, Norvégia, Svédország és Dánia mellé került. A lebonyolítás sajátosságai miatt ebből viszont már egy csoportellenfelünkre és az ágra is biztosan lehet következtetni. Az EHF tervei szerint a sorsolás június 18-án, az Eb pedig decemberben lesz.

Női kézilabda-válogatottunk a második kalapba került az Eb-sorsolásra (Fotó: Török Attila)

 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az EHF végrehajtó bizottsága a koronavírus miatt kialakult helyzetben felfüggesztette a selejtezőket és úgy határozott, a 2020-as női Európa-bajnokság résztvevőinél a két évvel ezelőtti kontinensviadal végeredményét veszik figyelembe.

Így Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia, Svédország, MAGYARORSZÁG, Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia, Lengyelország, Csehország és Horvátország jutott ki a december 3-án kezdődő dán–norvég közös rendezésű Eb-re, amelyre a két házigazda automatikusan kvalifikálta magát.

Az EHF most nyilvánosságra hozta a hivatalos kalapbeosztást is. A magyar válogatott a (papíron) második legerősebb négyesbe került Norvégia, Svédország és Dánia mellé – vagyis velük az első csoportkörben nem kerülhet össze.

Szintén hivatalos lett, hogy a dánok az A-csoportban és így Herningben, a norvégok a D-ben és így Trondheimben játszanak majd a csoportkörben. A B-csoportba és Frederikshavnba a svédek, a C-be és (a D-csoporthoz hasonlóan) Trondheimbe a hollandok.

Mivel így a kettes kalapból három riválisunk csoportja is biztos, a magyar válogatott csak a C-be, Hollandia mellé kerülhet majd a sorsoláskor. Mivel az A és a B, illetve a C és a D csoportok továbbjutói játszanak majd egymással a második körben, így az is következik, hogy a középdöntőben Norvégiával lesz majd azonos ágon a csapat. 

A csoportkör sorsolása június 18-án, 11 órakor, Bécsben lesz. Az Európa-bajnokság december 3-án kezdődne és december 20-án érne véget a döntővel az EHF jelenlegi versenynaptára szerint. 

A 2020-AS NŐI KÉZILABDA EB KALAPBEOSZTÁSA
1-es kalap:
Franciaország, Oroszország, Hollandia, Románia
2-es kalap: Norvégia, Svédország, MAGYARORSZÁG, Dánia
3-as kalap: Montenegró, Németország, Szerbia, Spanyolország
4-es kalap: Szlovénia, Lengyelország, Csehország, Horvátország

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.

2021.06.06 22:02:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Győr a női kézilabda fővárosa lett, az addig is királynőként tisztelt Görbicz Anitából koronás királynő lett. Nem érdemes azon gondolkodni, Anita tette-e naggyá a Győrt, vagy a Győr Anitát, együtt értek a csúcsra. És hogy továbbra is ott maradjanak, közösen tehetnek érte.