Női kézi BL: kedden kapja meg elődöntős ellenfelét a Győr és az FTC

Vágólapra másolva!
2023.05.07. 18:23
null
Két magyar csapat is ott lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája MVM Dome-ban rendezendő négyes döntőjében (Fotó: Török Attila)
Mint arról beszámoltunk, a Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig a Metz elleni visszavágón nyújtott kimagasló második félidei teljesítményével jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Az elődöntő sorsolását május 9-én, kedden 18 órától tartják Budapesten, a Sport Tv stúdiójában – jelentette be a televíziós csatorna. Íme, a legfontosabb tudnivalók az MVM Dome-ban rendezendő final fourra.
AZ ESBJERGGEL LETT TELJES A MEZŐNY

Utolsóként az Esbjerg biztosította helyét a final fourban, miután idegenben is legyőzte a CSM Bucuresti-et. A dánok a második félidő elején egy 7–2-es sorozattal fordították a maguk javára a visszavágót, ráadásul a bukarestiek a 37. percben piros lappal elveszítették Emile Arntzent. Az Esbjerg sorozatban második alkalommal jutott be a négyes döntőbe, míg ugyanez 2018 óta nem sikerül a CSM-nek, a románok az utóbbi években rendre elbuktak a negyeddöntőben.

Június 3-án és 4-én a budapesti MVM Dome-ban rendezik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, az elődöntő párosításait május 9-én, kedden 18 órától sorsolják a Sport Tv stúdiójában.

A final fourra továbbra is óriási az érdeklődés, s már számos jegy elkelt, de a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos közösségi oldalán tudatta, hogy május eleje óta újabb helyek érhetőek el.

Az MKSZ szerint a 20 ezer néző befogadására alkalmas MVM Dome-ba februárig a tavalyinál is több jegy kelt el, így érdemes minél hamarabb megváltani a belépőket a csúcseseményre.

A négyes döntő sorsolásánál nincs kiemelés, bármelyik csapat összekerülhet bármelyikkel, így akár színmagyar elődöntőre is sor kerülhet.

A JEGYVÁSÁRLÁSI FELÜLET IDE KATTINTVA ÉRHETŐ El!



NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Vipers Kristiansand (norvég)–Rapid Bucuresti (román) 40–31 (18–18)
Továbbjutott: a Vipers, kettős győzelemmel, 71–56-os összesítéssel

GYŐRI AUDI ETO KC–ODENSE HB (dán) 37–28 (21–14)
Továbbjutott: a Győr, kettős győzelemmel, 66–55-ös gólkülönbséggel

METZ HANDBALL (francia)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26–33 (17–17)
Továbbjutott: az FTC, 59–58-as összesítéssel

CSM Bucuresti (román)–Team Esbjerg (dán) 31–33 (18–16)
Továbbjutott: az Esbjerg, kettős győzelemmel, 65–59-es összesítéssel

A NÉGYES DÖNTŐ PROGRAMJA
2023. június 3., szombat

15.15: első elődöntő
18.00:
második elődöntő
2023. június 4., vasárnap
15.15:
bronzmérkőzés
18.00:
döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik