Gálával hangolt a Győri Audi ETO a Fradi elleni rangadóra

BOBORY BALÁZS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)BOBORY BALÁZS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.11.13. 17:50
A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC 37–20-ra megverte odahaza a török Kastamonut, és sorozatban a hetedik csoportmérkőzését is megnyerte.
Előnyben... (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Előnyben... (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!


KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT
GYŐRI AUDI ETO KC–KASTAMONU BELEDYESI GSK (török) 37–20 (19–9)
Győr, 3049
néző. Vezette: Duplij, Pobedrina (ukránok)
GYŐR: Silje Solberg – Lukács V. 2, NZE MINKO 6, S. OFTEDAL 5, Blohm 1, DESZPOTOVICS 3, Fodor Cs. 4. Csere: Glauser (kapus), V. Kristiansen 4 (1), Háfra N. 3, Brattset 2, Schatzl Nadine 1, Anne M. Hansen 1, PINTEA 5. Edző: Ambros Martín
KASTAMONU: Durdu – RADICSEVICS 11 (5), Kovárová 2, Iskenderoglu, Akalin, Yilmaz, Mehmedovics 1. Csere: Rajcsics (kapus), Zulic 1, Caliskan 2, Akgün Göktepe, Sarikaya 1, Raicsevics 1, Demircelen 1, Toprak. Edző: Costica Buceschi
Az eredmény alakulása.6. perc: 3–1. 13. p.: 8–3. 16. p.: 8–6. 22. p.: 14–6. 26. p.: 17–7. 36. p.: 21–14. 44. p.: 25–15. 49. p.: 29–17. 56. p.: 33–20
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5
MESTERMÉRLEG
Ambros Martín:
– A szerda–szombat ritmus, a szinte pihenő nélküli feladatok folyamatos erőpróbára késztetik csapatunkat, ennek nem könnyű megfelelni. Az tetszett a legjobban, hogy játékosaim szinte végig koncentráltan játszottak, jó védekezésből tudtunk eredményes támadásokat vezetni. Az ellenfél nehéz helyzetében sem adta fel, a második félidőben egy időre még a hátrányát is csökkenteni tudta. Azt sajnálom egyedül, hogy nem volt telt ház, de ez a jelenlegi egészségügyi helyzetnek tudható be.
Costica Buceschi: – A Győr ismét remekül játszott, nemcsak nekünk, hanem bármelyik vendégcsapatnak nehéz itt jól szerepelni. Nem vagyok elégedetlen, mert küzdöttünk, megpróbáltuk a legjobbunkat nyújtani. El kell ismernem, hogy csak momentumaink voltak, de tovább járjuk az utunkat és ebből a játékból is levonjuk a tanulságokat.

Ennél nyilvánvalóbb helyzet nem nagyon akad.

Adott egy ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, világválogatottnak is beillő csapat, amely jelen évadban sem izzadt meg igazán egyetlen mérkőzésén sem, és pontveszteség nélkül vezeti a csoportot. Hozzá látogatott az elitsorozatban tökéletesen újonc együttes, amely bár nagyon lelkes, és már mutatott is szép dolgokat, de egyéb sikere – amely eredményekben is megmutatkozott volna – nem nagyon akadt.

Így futott neki a szombati összecsapásnak a gigász, azaz a Győri Audi ETO KC és a debütáló, az Audi Arénában először szereplő török Kastamonu a csoportkör első felének utolsó mérkőzésén. Aki úgy gondolta, hogy meglepetés születhet, és erre bármilyen összeggel fogadott is, akár a Mosoni-Dunába is szórhatta volna a pénzét.

Egészen egyszerűen azért, mert az ETO ezúttal sem tette meg azt a szívességet mindenféle szempontból gyengébb ellenfelének, hogy félvállról veszi, kienged, nem hajt teljes erőből. Ahogy Ambros Martín, a zöld-fehérek vezetőedzője mondta két héttel ezelőtt, a Sävehof elleni összecsapás után, hogy a sűrű program közepette minden lehetőséget megragadnak az előre lépésre, fejlődésre, egyszerűen felhasználják a mérkőzéseket erre, mert edzeni a heti két összecsapás mellett nem igazán van lehetőség.

(Fotó: Árvai Károly)
(Fotó: Árvai Károly)



A győriek már az első félidőben nyilvánvalóvá tették, hogy itt nem lesz más, csak hazai henger és a szurkolók kiszolgálása. Estelle Nze Minko vezette a Rába-partiak rohamait, és nagyon gyorsan tetemessé vált a házigazdák előnye. Ami ismét nagyon fontosnak bizonyult, hogy kiválóan oszlottak el a terhek, a legtöbb játékos értékes tapasztalatokkal és sikerélménnyel gazdagodott, egy pillanatig sem forgott veszélyben a makulátlan mérleg. A riválisnál a korábbi győri kedvenc, a jobbszélső Jovanka Radicsevics adott bele apait-anyait, de talán soha nem érezte ennyire kiszolgáltatott helyzetben magát az elitligában, mert teljesen nyilvánvaló lehetett a számára, hogy nem nyerhet, nincs esélye még a szoros eredményre sem.

Az ETO nem vacakolt, nagyon magabiztosan húzta be hetedik meccsét is.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI AUDI ETO KC77240–171+6914
2. Metz Handball (francia)541138–120+18 8
3. Odense Handbold (dán)642169–159+10 8
4. Vipers Kristiansand (norvég)633171–161+10 6
5. CSZKA Moszkva (orosz)532133–139–6 6
6. IK Sävehof (svéd)624160–195–35 4
7. Krim Ljubljana (szlovén)615156–165–9 2
8. Kastamonu Belediyesi (török)77166–223–57 0


PERCRŐL PERCRE





60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

60. perc
Glauser véd még egyet a biztonság kedvéért...

60. perc Pintea lendületben, gól beállóból, majd gólpasszt ad Kristiansennek: 37–20!

58. perc Fodor kitekert mozdulattal megmenti Hansen rossz lövését, közben lökik, Hansen átlövése nem jó. De Toprak lövése sem jobb.

57. perc Meg egy rossz török támadás, Fodor fut el a bal szélen, most a jobb felsőbe pattint. Pintea beállóból eredményes, 4/4 a mérlege ma.

56. perc A 60 kilogramos szélső, Toprak bemegy középre. Nem az év ötlete. Fodor elfut a balon, szép gól. Időkérés a vendégektől. 33–20!


55. perc Kristiansen betörés után eredményes, két hiba után.

54. perc Kimaradt helyzetek, magyar időkérés.

51. perc Glauser védi Kovárová átlövését, Pintea beállóból sokkal ügyesebb most. Radicsevics a jobb szélről válaszol, Fodor mellől. Majd ápolást kér, a bal térde fáj. De nagyon, leviszik a 11 gólos játékost. VASTAPS MELLETT!

48. perc Nze Minko két jó passzt kap Fodortól, de csak egyik ziccerét értékesíti, közben kiderül: Radicsevics nagyon belelendült. Rossz védekezés, Demircelen köszöni szépen, amíg három hazai egymásra vár, az üres kapuba talál a hatosról. Dale a bal szélről gyorsan válaszol, kitekert testhelyzetből is. 30–19!

48. perc Raicsevics mellől nagy gólt szór a bal alsóba kissé balról, kilenc méterről Deszpotovics.

47. perc Magyar kontra aztán, Nze Minko-emeléssel. 27–17

47. perc Török időkérés.


46. perc Radicsevics
a jobb szélről eredményes, egy Raicsevics-belemenés után. Majd mérgesen néz a közönségre az egykori győri közönségkedvenc. Deszpotovics távolija rossz aztán a másik oldalon.

45. perc Radicsevicsnek meg nyolc. Ennyi gólnál tart ma. 25–16, egészen addig, amíg átlövésre nem emelkedik Deszpotovics.

44. perc Nze Minko megtöri a gólcsendet, Lukács kap két percet reklamálásért, Mehmedovic meg fantomhetest...

41. perc Háfra betörése után sok rossz támadás és lövés, két Glauser-bravúrral. A másodiknál szegényt fejen kapta a labda.

40. perc Schatzl belülvédekezik, hetes, Radicsevics a bal felsőbe lő. 23–15!

40. perc Amelyet jobbal a bal oldali kapufára lő Kristiansen.

39. perc Zulics a jobb alsóba lőne, Glauser lábbal véd, Akgünnek két perc Lukács ellökéséért. Hetes.

38. perc Kristiansen meg felugrásból, Radicsevics előtte szélről kihagyott egy ziccert. Lukács a lécre lő, Glauser oda tolja Zulics felugrásból elkövetett balkezes bombáját.

37. perc Háfra nem cifrázza, a szaggatottról talpról lő jobbal a jobb alsóba, kissé jobbról.

36. perc Háfra szépen védekezik, Kristiansen is, de rossz elöl a Schatzl-passz. Radicsevics azonnal büntet, Glauser peches ma.

34. perc Radicsevics a szokott módon... 21–13.

33. perc Caliskan lövése nem az igazi, Glauser későn reagál, bent van. Aztán három rossz támadás egymás után. Zulics kiharcol egy hetest, és két perc a nagyon csodálkozó Oftedalnak.

31. perc Igen szép Mehmedovics-góllal, Oftedal válaszol azonnal, neki 5/5. Caliskan megvicceli Glausert, de a jobb szélről Lukács is eredményes. 21–11!

31. PERC FOLYTATJUK!

A Kastamonu nem szerzett még pontot a csoportkörben, hat vereséggel áll.

Jovanka Radicsevics négyszer is a csapata legjobb góllövője volt a BL-ben ebben az idényben.



30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!


30. perc Hansen eladja, Radicsevics visszaadja. Dale szakít időt egy zseniális cunderezésre még!!!

30. perc Hazai időkérés a végére.

30. perc Radicsevics négy gólig, hetesből volt eredményes.

Az ETO 33.8 gólig jutott átlagban a BL mostani kiírásában.

28. perc Raicsevics a jobb szélről szép gólt dob a jobb felsőbe, pattintottan. Oftedal meg nyílegyenesen lő a kapuba felugrásból: 18–8!

25. perc Pintea átejti a kapust ziccerből, beugrásból, de szó szerint, 16–7! Majd Nze Minko passza után Schatzl eredményes. Kellett az a török időkérés...

23. perc Caliskan és Dale lövése sem pontos, Zulics betörés után jobbal a bal alsóba talál hétről. Hansen postafordultával válaszol.

22. perc Pintea eredményes középről Schatzl remek, ível passzából. 14–6!

21. perc Dale labdaszerzése után ziccerezhet Oftedal. Solberg kikapja a léc alól Raicsevics ziccerét.

20. perc Nem megy a törököknek, a sokadik pontatlan támadás után Oftedal mehet a Háfra által megszerzett labdával a kapusra, nem is rontja el. 12–6, török időkérés.


17. perc Nze Minko
is megismétli ezt. Deszpotovics passza után Háfra nyolcról jobbal a jobb alsóba talál, picike felugrással. Radicsevics ziccere Solbergé, Fodor balról a bal, azaz a túlsó felsőbe lő jobbal. Máris 11–6!

16. perc Akgün lövése Solbergé, veszekednek egymással a török kispad előtt. Vagy a játékvezetőkkel? Rossz támadás után végigfut a pályán Raicsevics. 8–6!

A két csapat még soha nem találkozott korábban egymással.

14. perc Blohm is ziccert ront, előtte és utána is eredményes volt Kovárová. 8–5!

13. perc Nze Minko passzát nyugodtan nevezhetjük pocséknak, de Fodor berepül a hatoson belülre, és a bal alsóba tolja a labdát, kínai figurából kvázi.

12. perc Blohm eredményes beállóból... és a vonalról. Szabaddobás. Újabb remek védekezés után Nze Minko már nem variál, beugorva nagy erővel a jobb felsőbe talál. 7–3!

10. perc
Lukács a bal oldali kapufára lő közelről, Blohmé a kipattanó, középen, innen már rutinmunka. 6–3!

9. perc Nze Minko most irányít, Deszpotovics átlövésből eredményes is. Kissé jobbról, nyolcról.

8. perc
Nze Minko mosolyog ziccerezés közben, ki is hagyja... Ez a BL! Oftedal volt önzetlen. Sarikaya meg klasszis gólt emel a bal szélről. 4–2!

7. perc Ó, te jó Ég! Solberg a sáncolás után zseniális labdát varázsol előre Lukácsnak, aki bevetődve gólt dob, két perc az őt ledöntő Mehmedovicsnak.

6. perc Nagy bravúr Solbergtől, Iskenderoglu bevetődve lőtt pedig, lépéshiba ziccer előtt Nze Minkótól.

4. perc Elrohanják a törökök, Akalin kap egy sárga lapot, majd összehoz egy hetes, lerántja magával Deszpotovicsot. Fordított Dugovics Titusz. Nze Minko felugrásból zúgó kapufát lő. Lécet. Majd jó védekezés után javít, saját térfélről dob üres kapus gólt.

3. perc
Hetes itt is, Kristiansen keze sem remeg meg. 2–1!

2. perc Oftedal lába fáj, de belülvédekezésért hetes. Radicsevics nem variál, ballal a bal alsóba lő azonnal.

1. perc Hosszas támadás végén Oftedal eredményes kilencről, jobbal. 1–0!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A magyar csapat tiszta zöldben, a törökök fehér mezben és fekete nadrágban.

Őrült végjátékban nyert egy góllal az FTC a bukarestiek ellen.

BUKAREST, GYŐR, BUKAREST. Nem könnyű hét előtt áll a bajnoki címvédő Ferencváros, amely most, illetve jövő szombaton a román kirakatcsapat ellen lép pályára a női Bajnokok Ligájában, a két kőkemény BL-csata között pedig jövő szerdán az NB I-ben vív rangadót a Győrrel.

„A Kastamonu nem állt távol a jó eredményektől az eddigi csoportmérkőzésein. Nagyon komolyan vesszük, mint ahogy minden újonccsapatot. Nyilván időbe telik, amíg felveszi a tempót a BL-ben, de nem engedhetjük meg, hogy éppen ellenünk sikerüljön neki. Valódi küzdelem vár ránk, százszázalékos erőbedobással kell kézilabdáznunk. Riválisunk többféleképpen meglephet minket, de nekünk továbbra is a saját játékunkra és tempónkra kell összpontosítanunk és markáns teljesítményt nyújtani hazai pályán.”
Estelle NZE MINKO, a Győr irányítója

A törökök a nyáron montenegrói válogatott klasszisokkal (Marina Rajcsics, Majda Mehmedovics, Jovanka Radicsevics, Milena Raicsevics) erősítettek, azonban aligha lehet kérdés, hogy az eddigi fordulókban mérkőzésenként csaknem 34 gólt szerző Martín-csapat tovább nyújtja elképesztő rekordját a Bajnokok Ligájában.

Az elitsorozat aktuális idényében a 16 csapatos csoportkörben már csak két együttes, az FTC és a Győr áll vereség nélkül, az ötszörös aranyérmes ETO ráadásul – egyedüliként – még hibátlanul is. A BL-ben a rendes játék időt tekintve 2018. január vége óta, sorozatban 63 meccse veretlen győriek szombat este az újonc Kastamonut fogadják.

A győriek győzelme nem lehet kérdéses a BL-csoportkör hetedik fordulójában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A GYŐRI ETO–KASTAMONU MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik