Női kézi BL: a DVSC ügyvezetője szerint tanulóév jön a klubnak

Vágólapra másolva!
2023.06.20. 17:08
null
(Fotó: Hajdú-Bihari Napló)
Mint megírtuk,  férfiaknál a Szeged, a nőknél a legutóbb döntős Ferencváros, illetve a Debrecen is szabadkártyát kapott a kézilabda Bajnokok Ligája következő idényében, vagyis összesen öt magyar csapat szerepel majd a csoportkörben.

 

Ábrók Zsolt, a DVSC ügyvezetője az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, ez egy fantasztikusan nagy siker a klub számára. Hozzátette, tisztában vannak vele, hogy a DVSC még nem Bajnokok Ligája-csapat, de komoly marketing-lehetőség ez a város és az együttes számára is, a játékosoknak pedig órási szakmai lehetőség arra, hogy tanuljanak, fejlődjenek és a következő években ebből profitáljanak.

„Van mitől tartanunk, hiszen ez egy tanulóév lesz nekünk. Soha ennyi mérkőzést nem játszottunk, hiszen a szeptembertől februárig tartó időszakban ez plusz 14 meccset jelent. Erőltetett menet lesz szerda-szombat ritmusban” – magyarázta.

Az ügyvezető kifejtette, igazolnak még egy beállót, akivel már sikerült megegyezniük, és ezen a héten be is jelentik. Hornyák Dóra és Jovana Jovovic visszatér a sérülését követően, vagyis a keretük összeállt, nem terveznek további erősítést, de ezt a vezetőedzővel és a támogatókkal még átbeszélik.

„A bajnokságban továbbra is a harmadik hely a célunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy a BL-szereplés ezt veszélybe sodorhatja. A BL-ben teher nélkül, de nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára, jó erőfelmérő lesz”
– vélekedett Ábrók.

A NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA 2023–2024-ES IDÉNYÉNEK MEZŐNYE
Ikast (dán), Odense (dán), Esbjerg (dán), Brest Bretagne (francia), Metz (francia), SG BBM Bietigheim (német), DVSC-SCHAEFFLER, FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, GYŐRI AUDI ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), MKS Zaglebie Lublin (lengyel), CSM Bucuresi (román), Rapid Bucuresti (román), Krim Ljubljana (szlovén), IK Sävehof (svéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik