Női kézi: az MTK NB I-es múlttal felvértezett kapust igazolt

Vágólapra másolva!
2021.09.07. 17:30
null
Rutka-Győrffy Alexandra október végéig az MTK-t erősíti (Fotó: mtk.hu)
Suba Sára csuklótörése miatt az MTK női kézilabdacsapata október végéig kölcsönvette az Eger és az Érd korábbi kapusát, az új idényt már a másodosztályú Szent István SE színeiben megkezdő Rutka-Győrffy Alexandrát – jelentették be a kék-fehérek a hivatalos honlapjukon.

 

Hirtelen jött a váltás, hiszen egyik nap még a Szent István SE-vel készültem, a következő nap pedig már belecsöppentem az MTK nyári felkészülésébe. Nagyon örültem a lehetőségnek, hiszen nem mindennap dolgozhat együtt az ember a magyar válogatott szövetségi kapitányával (Golovin Vlagyimirral – a szerk.), illetve külön boldogság számomra, hogy nemzetközi kupameccseken is szerepelhetek a kék-fehérek játékosaként” – idézi a 28 éves kapust az MTK hivatalos honlapja.

Rutka-Győrffy Alexandra – akinek a férje, Rutka Péter a kék-fehérek szakmai stábjában dolgozik – korábban Egerben és Érden is védett az NB I-ben, kölcsönszerződése október végéig szól az MTK-nál.

Az NB I/B-s és az NB I-es mezőny között a különbség ég és föld, hiszen minden gyorsabb, a játékosok sokkal képzettebbek. Vova edzéseire pedig különösen igaz, hogy nagyon sok koncentrációt és pontosságot igényelnek, nem mondhatnám, hogy altatni kellett esténként a két edzés után, nagyon elfáradtam a tréningeket követően. Bízom benne, hogy hasznos tagja tudok lenni az együttesnek, és Saci visszatéréséig segíteni tudok neki” – tette hozzá Rutka-Győrffy.

Az MTK szombaton a feljutó Budaörs ellen kezdi meg a bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik