Női kézi: alaposan átalakul a nyáron Groot dán csapata

Vágólapra másolva!
2020.01.10. 23:24
null
Ikehara, Abbingh és Iversen is Odense-mezbe öltözik (Fotó: odensehaandbold.dk)
Az Érddel azonos EHF-kupa-csoportban szereplő, többek között Nycke Grootot is foglalkoztató Odense női kézilabdacsapatánál nagy lesz a játékosmozgás a következő idény előtt.

A dán csapatban folytatja pályafutását a korábbi sajtóhírnek megfelelően a Rosztov-Dont elhagyó holland balátlövő, Lois Abbingh, valamint a beálló Rikke Iversen és a japán jobbszélső, Ikehara Ajaka.

„Egy hónapból nagyjából három hetet utazással töltünk itt Oroszországban, és ha van is egy szabad hétvégém, nincs lehetőségem hazamenni, hogy lássam a családomat” – adott némi bepillantást döntése hátterébe Abbingh a nos.nl-nek.

Az ő érkezésükkel párhuzamosan hét játékos távozását is bejelentette az Odense: az egyaránt dán Anne Mette Pedersen, Kathrine Heindahl, Trine Östergaard, Stine Jörgensen és Suzanne Baekhöj mellett a norvég Ingvild Bakkerud és a svéd Nathalie Hagman is elhagyja az Odensét.

A közelmúltban edzőváltáson áteső Odensénél továbbra is szeretnének a dán liga meghatározó csapata lenni, és a nemzetközi mezőnyben is leraknák a névjegyüket, ennek megfelelően döntöttek a keret átalakításáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik