Női kézi: a magyar klubok nem engedik el a játékosaikat, a szerb kapitánynak nem tetszik

Vágólapra másolva!
2020.10.01. 16:26
null
Obradovics nemtetszésének adott hangot (Fotó: AFP)
Ljubomir Obradovics, a szerb női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nemtetszésének adott hangot, miután elmondása szerint a francia, a román és a magyar klubok nem szeretnék elengedni a játékosaikat a nemzeti csapat összetartására.

 

„Meg kellett változtatni az elképzeléseinket, mivel csak néhány felnőtt játékos tudott eljönni az összetartásra. A francia, a román és a magyar klubok azt javasolták a játékosaiknak, hogy ne csatlakozzanak a nemzeti csapatukhoz, mivel a visszatérésük után tizenöt nap karantén várna rájuk. A lányok félnek, hogy szankciókkal, például a fizetésük csökkentésével járna, ha hazatérnének. Nem akarom őket nehéz helyzetbe hozni, de a csapatoknak el kell engedniük a játékosaikat az EHF által kijelölt héten. Úgy döntöttünk, hogy ennek ellenére eltekintünk a meghívásuktól, hogy ne kerüljenek bajba” – idéz a handball-planet.com Ljubomir Obradovicsot.

„Magyarország és Románia teljes kerettel gyakorolhat, de a mi játékosainkat nem engedik haza. Hogy lehetséges, hogy ők ezt megtehetik? Ki magyarázza ezt meg?” – fogalmazott a szakember, akinek az irányításával a 6. helyen zárt a szerb válogatott a 2019-es világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik