CS. M., N. R. 2022.08.11 18:55 Frissítve: 2022.08.11 20:14

Női kézi: a Győr öttel legyőzte a Brestet felkészülési meccsen

A Győri Audi ETO KC 28–23-ra legyőzte a francia Brestet felkészülési mérkőzésen, hazai pályán.

Anne Mette Hansenék öttel győztek (Fotó: Dömötör Csaba)

 
A GYŐRI AUDI ETO KC TARTALÉKOS FELÁLLÁSBAN LÉPETT PÁLYÁRA
a francia ezüstérmes Brest Bretagne elleni felkészülési meccsen. A legutóbb Bajnokok Ligája-döntős győriek keretéből ezúttal több kulcsjátékos – Line Haugsted, Sandra Toft, Linn Blohm, Schatzl Nadine, Kari Brattset és Stine Oftedal – is hiányzott, így a fiatalok is nagyobb szerepet kaptak.

A lengyel válogatott Monika Kobilinszka gyors találatával szerzett vezetést a Brest – amellyel legutóbb a BL negyeddöntőben csaptak össze a zöld-fehérek –, majd Estelle Nze-Minko betörésével egyenlített az ETO. A francia válogatott játékos egyébként nagyon élt a találkozó elején: lendületesen játszott és többször is betalált a vendégek kapujába. A győriek a kezdősípszótól irányították a mérkőzést, de a pontatlan támadójáték miatt több lerohanásgólt is kaptak és sokáig úgy tűnt, nem tudnak ellépni a franciáktól. Negyedóra elteltével aztán már öt volt közte, s habár emberhátrányból két gólt is faragott a Brest, Silje Solberg védéseinek és a hajrában lőtt Győri-Lukács Viktória találatoknak köszönhetően a félidőre visszaállt a különbség.

VÁLTOZOTT A MENETREND
Megváltozott a Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája-programja, miután a francia Metz Handball létesítménygondjai miatt az európai szövetség (EHF) felcserélte a pályaválasztói jogokat. A két csapat eredetileg szeptember 24-én 18 órától Franciaországban játszott volna, ám a módosítás miatt az első találkozót a kisalföldi csapat otthonában tartják. Az összecsapás pontos időpontja egyelőre nem ismert.

A folytatásra rendezte védelmét az ETO, amely gyorsabb játékra váltott, ezt pedig nem tudta lekövetni a francia csapat – Ana Gros több támadást is góllal zárt, Győri-Lukács pedig ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Nyolcra nőtt a hazai előny, ám ekkor kissé alább hagyott a zöld-fehérek lendülete, a Brestnek így lehetősége adódott a zárkózásra (24–18). A hajrára a győri fiatalok is lehetőséget kaptak Ambros Martín vezetőedzőtől: Ogonovszky Eszter gólokkal, Győri Alexa pedig kitűnő védésekkel hálálta meg a bizalmat. Habár a vendégek a végjátékban négy gólig jöttek vissza, szorossá már nem tudták tenni a találkozót.

„Teljesítettük a céljainkat, amiket kitűztünk magunk elé. Ez ma különösen igaz a védekezésünkre, hiszen amire készültünk az edzéseken, ma viszont láttam a csapattól. Számunkra a védekezésen keresztül vezet az út az önbizalmuk megszerzéséhez, ma ezt elértük, és támadásban is voltak jó megmozdulásaink”  – értékelt a mérkőzést követően Ambros Martín.

NŐI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, GYŐR
Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne Handball (francia) 28–23 (15–10)

A z  ETO gólszerzői: Gros 7/1, Győri-Lukács V. 4, Nze-Minko 4, Broch 3, Rju 3, Kristiansen 2, Faluvégi 2, Ogonovszky 2, Fodor Cs. 1

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.

2022.09.22 17:59:40

Kézilabda nemzetisport.hu

Fordulatos első félidő után a másodikban a Nantes tartotta előnyét és öt góllal legyőzte a Szegedet.

2022.09.21 19:56:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Sokkal jobban játszott a magyar csapat, tíz gól is volt a különbség idegenben, hét lett a vége.

2022.09.18 13:33:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A török Kastamonu lelkesen küzdött, de semmilyen gondot nem tudott okozni a győrieknek.