NAGY PÉTER 2021.03.30 23:59 Frissítve: 2021.03.31 10:38

Nem alanyi jogon – Nagy Péter jegyzete

 

 
Férfi kézi BL: Mindenkitől száz százalékot várok – Bánhidi Bence

Ugyan márciust írunk, de a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában szeptember is lehetne, mert ahogy az ősszel, most is tizenhat csapat versenyez a legrangosabb kontinentális kupasorozatban. Az európai szövetség (EHF) már decemberben elhintette, hogy ha nem sikerül a koronavírus-járvány miatt elhalasztott mérkőzéseknek március 4-ig új időpontot találni, minden együttes továbbjut a csoportkörből a kieséses szakaszba. Az ígéretét februárban be is váltotta az EHF, nem kis vihart kavarva a sportágban...

A versenykiírás módosításának legkevésbé a csoport második helyén végző, ezzel eredetileg automatikusan negyeddöntőbe jutó Telekom Veszprémnél örültek, mert így a magyar csapatnak két mérkőzéssel többet kell játszania a tervezettnél. Eközben a pont nélkül záró Zagreb a német Flensburggal került szembe a nyolcaddöntőben, annak ellenére, hogy a horvátokat kvázi „bucira” verték a B-csoportban. A másik, az A-jelű nyolcasból is továbbment a sereghajtó norvég Elverum, amely az idényben még hibátlan spanyol Barcával mérkőzik a „legjobb” tizenhat között.

Az eredeti kiírás szerint éppen e két gárdának nem kellene már versenyben lennie, én azonban cseppet sem bánom, mert így a világ legjobb játékosain kívül a mi két fiunkat, a zágrábi Leimeter Csabát és az elverumi Máthé Dominikot is láthatjuk még a BL-ben, ami a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatottunk szempontjából egyáltalán nem mellékes. Szurkolok a srácoknak, ahogy az Alfredo Quintana tragikus halálát követően immár portói Székely Mártonnak is, aki szinte gondolkodás nélkül igent mondott a portugálok hívó szavára, amikor első számú kapusuk még a kórházi ágyon feküdt.

Továbbá annak is szurkolok, hogy a pályán, ne pedig a zöldasztalnál dőljenek el a mérkőzések. Az viszont intő jel, hogy a Zagreb csütörtöki BL-meccsét már most lefújták, miután Leimeteréknél ismét felütötte a fejét a vírus...

Én mindenesetre bepakoltam a táskámba, mert a helyszínről tudósítom a Mol-Pick Szeged és a német Kiel párharcának első felvonását.

Vagy inkább ne kiabáljam el?

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2021.04.16 15:55:35

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Ezzel lényegében kijutott a világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott.

2021.04.15 21:10:14

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az utolsó tíz percre, borítékolhatóan minimum tízgólos előnynél Ambros Martín vezetőedző nyugodtan beküldheti a pályára. És akkor jöhet tíz perc folyamatos vastaps, standing ovation, neki szóló ének, aztán pedig a lefújás után mindenkinek rengeteg könny és szép emlék.

2021.04.13 11:50:00

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A 66 éves mesteredző úgy véli, a siker a legjobb orvosság konfliktus ellen.

2021.04.12 14:23:52

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, HATÁR DÁVID (percről percre)

A rekordgyőztes bakonyi együttes 28. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát.

2021.04.12 11:17:47

Kézilabda BOBORY BALÁZS

A Dunaszerdahely női kézilabdacsapata a nemzetközi porondon is képviselheti a felvidéki várost.