Kézilabda NB I: módosult a mérkőzéshalasztások rendje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 17:01
null
Szigorították az NB I-es mérkőzések halasztásának lehetőségeit (Fotó: Török János/Délmagyarország)
A korábbi hírnek megfelelően az NB I-es Kézilabdaliga és a Magyar Kézilabda-szövetség módosította az NB I-es felnőttbajnokságok versenykiírását, amelynek értelmében külön szabályozást vezettek be a koronavírus miatt kérelmezett halasztásokra. Egy mérkőzés kizárólag akkor halasztható el, ha egy csapatot hatósági karantén alá vontak a mérkőzés idejére vagy a megbetegedések miatt nem áll rendelkezésére elegendő számú játékos. Az NB I-es csapatok számára heti egy PCR-teszt elvégzése kötelező.

 

Az NB I-es Liga elfogadta, hogy mérkőzés abban az esetben kerül halasztásra, ha az egyik (vagy mindkettő) résztvevő csapatot koronavírus-fertőzés miatt hatósági karantén alá vonták vagy nincs megfelelő számú játékengedéllyel és érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező játékosa. 20 vagy több kiváltott felnőtt NB I-es játékengedély esetén legalább 12 játékos (közötte 1 kapus), 19 játékengedély esetén 11 játékos (közötte 1 kapus) stb. esetén egy csapat köteles pályára lépni. Amennyiben a halasztás fenti feltételei a mérkőzés új (halasztott) időpontjában is fennállnak, a mérkőzés tovább halasztható.

Október 5-től a felnőtt NB I-es csapatok játékosai és stábtagjai kötelezően heti egy PCR-teszten vesznek részt.

„Folyamatosan változik a helyzet, mind a játékosok érintettsége, mind a jogszabályi környezet átalakult szeptember elejéhez képest, ezért a Ligával egyetértésben változtatásokról döntöttünk – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség operatív igazgatója. – Szeretném kiemelni, ezúttal is kizárólag olyan módosítás került hatályba, amellyel a Liga egyetértett, támogatta, köszönjük a kluboknak a konstruktivitást, a változtatások természetesen az ő érdekükben történnek. A halasztásokat sajnos kénytelenek voltunk külön szabályozással lefedni a koronavírusos esetek kapcsán, a tesztelés pedig az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlása és az MKSZ COVID-protokollja alapján eddig a csapatok saját hatás- és felelősségi körébe tartozott, mostantól azonban kötelezőek a heti PCR-tesztek. A tesztelésnek az anyagi, szervezési és a jogszabályi feltételei is tisztázottá váltak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik