nemzetisport.hu 2020.09.30 17:01 Frissítve: 2020.10.01 07:46

Kézilabda NB I: módosult a mérkőzéshalasztások rendje

A korábbi hírnek megfelelően az NB I-es Kézilabdaliga és a Magyar Kézilabda-szövetség módosította az NB I-es felnőttbajnokságok versenykiírását, amelynek értelmében külön szabályozást vezettek be a koronavírus miatt kérelmezett halasztásokra. Egy mérkőzés kizárólag akkor halasztható el, ha egy csapatot hatósági karantén alá vontak a mérkőzés idejére vagy a megbetegedések miatt nem áll rendelkezésére elegendő számú játékos. Az NB I-es csapatok számára heti egy PCR-teszt elvégzése kötelező.

Szigorították az NB I-es mérkőzések halasztásának lehetőségeit (Fotó: Török János/Délmagyarország)

 

Az NB I-es Liga elfogadta, hogy mérkőzés abban az esetben kerül halasztásra, ha az egyik (vagy mindkettő) résztvevő csapatot koronavírus-fertőzés miatt hatósági karantén alá vonták vagy nincs megfelelő számú játékengedéllyel és érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező játékosa. 20 vagy több kiváltott felnőtt NB I-es játékengedély esetén legalább 12 játékos (közötte 1 kapus), 19 játékengedély esetén 11 játékos (közötte 1 kapus) stb. esetén egy csapat köteles pályára lépni. Amennyiben a halasztás fenti feltételei a mérkőzés új (halasztott) időpontjában is fennállnak, a mérkőzés tovább halasztható.

Október 5-től a felnőtt NB I-es csapatok játékosai és stábtagjai kötelezően heti egy PCR-teszten vesznek részt.

„Folyamatosan változik a helyzet, mind a játékosok érintettsége, mind a jogszabályi környezet átalakult szeptember elejéhez képest, ezért a Ligával egyetértésben változtatásokról döntöttünk – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség operatív igazgatója. – Szeretném kiemelni, ezúttal is kizárólag olyan módosítás került hatályba, amellyel a Liga egyetértett, támogatta, köszönjük a kluboknak a konstruktivitást, a változtatások természetesen az ő érdekükben történnek. A halasztásokat sajnos kénytelenek voltunk külön szabályozással lefedni a koronavírusos esetek kapcsán, a tesztelés pedig az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlása és az MKSZ COVID-protokollja alapján eddig a csapatok saját hatás- és felelősségi körébe tartozott, mostantól azonban kötelezőek a heti PCR-tesztek. A tesztelésnek az anyagi, szervezési és a jogszabályi feltételei is tisztázottá váltak.”

2020.10.28 10:46:23

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Mélyről kapaszkodott vissza a magyar csapat, amely a győztes gólt is megszerezhette volna a legvégén.

2020.10.27 12:57:28

Kézilabda H. D.

A férfi Európai Kézilabdaliga 2020–2021-es idényének adatbankja.

2020.10.26 19:28:20

Kézilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Az 1965-ben vb-t nyerő Csenkiné Varga Zsuzsanna minden szavából süt az életszeretet.

2020.10.24 20:51:49

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Így kellene hosszú távú edzéstervet készíteni, versenynaptárt toldozgatni, elmaradt meccsek esetén új, provizórikus időpontokat rögtönözni, nem utolsósorban játékosoknak szerződéseket kínálni. Éltetni a reményt és a kézilabdát.

2020.10.24 15:35:37

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Visszatértek a vírusból felépült játékosok, a továbbjutás szempontjából is fontos meccset nyert az FTC.