M. M.
2022.11.29 10:06 Frissítve: 2022.11.29 10:51

Kézilabda: először tartották meg a Magyar Csörgőlabdázás Napját

Első ízben, hagyományteremtő szándékkal tartotta meg a Magyar Csörgőlabdázás Napját a Magyar Kézilabda-szövetség a Ludovika Arénában. Az eseményen az érdeklődők kipróbálhatták a csörgőlabdázást, amely 2010 óta az MKSZ égisze alatt működik integráltan – írta az mksz.hu.

Először tartották meg a Magyar Csörgőlabdázás Napját (Fotó: Dömötör Csaba)Az eseményen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte a parasport fontosságát, valamint az MKSZ szemléletformáló tevékenységét, amely fontos eleme a szövetség stratégiájának a társadalmi felelősségvállalás szempontjából.

„Ezentúl minden november végén megrendezzük a Magyar Csörgőlabdázás Napját, ami segít eljuttatni ezt a sportolási lehetőséget az érintetteknek. A hagyománynak szánt esemény jó alap, hogy a Jónak lenni jó! kampányban az MKSZ is részt vegyen, és annak keretein belül a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége számára jelentősebb összeget adományozzon”
– hangsúlyozta az MKSZ elnöke.

„Amikor ennek az együttműködési megállapodásnak a létrejötte megfogalmazódott, csak az a cél volt előttünk, hogy az intézményekben ellátottaknak megpróbáljunk valami többet adni, elősegíteni társadalmi integritásukat. Orsós Zsolt, aki az Európa-bajnok csörgőlabda-válogatott csapat tagja volt, és aki már évek óta a főigazgatóságunk tagja volt az, aki kezdeményezte ezt az együttműködést és nagyban hozzájárult a megállapodás létrejöttéhez” – emelte ki Simon Attila, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

A Magyar Csörgőlabdázás Napja nagyszerű alkalom volt arra is, hogy az MKSZ csatlakozzon a közmédia Jónak lenni jó! akciójához, amely tíz évvel ezelőtt indult útjára. és minden évben egy rászoruló szervezet számára gyűjt adományokat.

Az idei kedvezményezett a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), amelyet az MKSZ 2 millió forint adománnyal támogat. Az adományt jelképező táblát Kocsis Máté adta át Nagy Sándornak, az MVGYOSZ elnökének.  

A Magyar Csörgőlabdázás Napján a szövetség köszöntötte a 2001-ben Európa-bajnokságot nyert magyar férfi csörgőlabda-válogatott tagjait is. 

2023.01.29 14:07:39

Kézilabda nemzetisport.hu

Chema Rodríguez együttese nagy hajrával egyenlített a rendes játékidőben, de végül nem lett meg a győzelem.

2023.01.28 20:42:18

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ha aztán e traumákat feldolgozzuk, ha a leginkább érintettek megfogadják, hogy ilyet többé soha, akkor vegyünk egy nagy levegőt, emeljük fel a fejünket, és rögzítsük: hé, megint ott vagyunk a vb-n a világ nyolc legjobbja között!