MTI
S. B.
2023.02.06 18:16 Frissítve: 2023.02.06 18:21

Kézi: Máthénak „eszméletlen érzés” volt a visszatérés

Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain válogatott kézilabdázója úgy fogalmazott: „eszméletlen érzés” volt számára a visszatérés a súlyos térdsérülését követően.

Máthé Dominik majdnem negyven percet töltött a pályán szombaton (Fotó: PSG Handball/Twitter)

 

„Nagyon durva belegondolni, min mentem keresztül Norvégiától Magyarországon át Franciaországig, hiszen ebben a három országban csináltam a felkészülést” – nyilatkozta hétfőn az MTI-nek a 23 éves jobbátlövő.

A PSG 2021 júniusában jelentette be, hogy 2022 nyarától szerződteti Máthét, akinek a bemutatkozására azért kellett szombatig várni, mert tavaly február közepén a norvég Elverum HB színeiben egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen a bal térdében elszakadt a keresztszalag. A 36-szoros válogatott játékos szombaton hat lövésből öt góllal járult hozzá a párizsiak 37–35-ös győzelméhez a Chartres Métropole otthonában a Francia Kupa negyeddöntőjében.

„Eszméletlen érzés volt, hiszen néhány nap híján egy éve nem játszottam. A meccs előtt a poszttársamnak, Dainis Kristopansnak meghúzódott a vádlija, ezért egy percet sem tudott játszani. Az edzőnk egyszer csak odajött, és mondta, hogy én kezdek. Nem erre számítottam, de örülök neki, hogy jól ment” – elevenítette fel Máthé.

Hozzátette, majdnem negyven percet töltött a pályán, ezért vasárnap eléggé fáradt volt, egész nap csak feküdt az ágyban.

A jobbátlövő kiemelte a PSG holland irányítója, Lucas Steins szerepét, mondván, neki köszönheti az öt gólját.

„Ilyen klasszis irányító mellett játszani felemelő érzés. Úgy hozza a kereszteket, ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Szerintem manapság ő a legjobb irányító a világon – közölte a magyar kézilabdázó.

Elárulta, akkor lesz majd százszázalékos állapotban a bal térde, amikor végig tud játszani egy meccset védekezésben és támadásban is, de ettől még messze van. Jelenleg körülbelül tíz százalék a különbség a két térde között, ami az orvosok és a terapeuták szerint nem rossz. Vasárnap még érezte valamelyest a sérülés hatását a térdkalácsa fölött, de már január óta százszázalékos edzésmunkát végez, anélkül nem is játszhatna mérkőzést.

A januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság kapcsán Máthé úgy fogalmazott: talán ő volt a magyar válogatott legnagyobb szurkolója a televízió előtt, hiszen minden alkalommal állva biztatta honfitársait, akik a negyeddöntőbe jutással biztosították helyüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőn.

„Volt benne némi szerencse is, de most végre visszakaptuk az elmúlt évek balszerencséjét, és remélhetőleg ki tudunk jutni Párizsba” – szögezte le.

2023.03.25 15:48:57

Kézilabda nemzetisport.hu

2002 után nyert ismét a Bajnokok Ligájában kieséses párharcot a Ferencváros, a következő ellenfele a Metz.

2023.03.22 15:30:38

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak már az első félidőben 13 góllal vezettek, majd magabiztos győzelmet arattak.

2023.03.21 18:38:12

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hányszor derült már ki, hogy ebben az esetben nem számít az aktuális forma?

2023.03.18 15:24:46

Kézilabda nemzetisport.hu

Mindkét félidőt két góllal nyerte meg a zöld-fehér együttes, Armelle Attingré védései tartották életben a montenegróiakat.

2023.03.12 13:26:36

Kézilabda nemzetisport.hu

Már biztosan kijutottunk az Eb-re • Máthé Dominik gólokkal tért vissza a válogatottba, Rosta Miklós tízet dobott.