Kézi: Dániában folytatás nincs, bajnok és kieső viszont van

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 16:28
null
A férfiaknál az Aalborg lett a csonka idény bajnoka (Fotó: AFP)
A Dán Kézilabda-szövetség a hivatalos holnapján tette közzé, hogy a koronavírus terjedése miatt félbeszakított bajnokságot nem folytatják, sem az alapszakaszból még elmaradt meccseket, sem a rájátszást nem fejezik be a 2019–2020-as évadban. A klubokkal való keddi egyeztetésen viszont arra jutottak, ezzel együtt is végeredményt hirdetnek, így lesz az idénynek bajnoka és kiesője is, mind a női, mind a férfi ligában.

 

A közlemény értelmében a férfiaknál az Aalborg, a nőknél az Esbjerg lett a ligaelső. Ami ennél meglepőbb hír, hogy kiesők és feljutók is lesznek: a férfiaknál a Nordsjaelland, a nőknél az EH Aalborg búcsúzik az élvonaltól, ahová a TMS Ringsted és a Vendsyssel kerül fel.

A szövetség közleménye úgy fogalmaz, „szomorú” döntést kellett meghozniuk, amely végül a sport szempontjából a „lehető legrosszabb forgatókönyv mentén valósult meg”, de felelősségteljesen, az egészséget szem előtt tartva nem határozhattak másként.

A szövetség döntése értelmében az aranyérmesek a szokásoknak megfelelően a Bajnokok Ligájában, a dobogósok pedig az EHF-kupában (GOG, TTH Holstebro, illetve Odense, Vilborg HK) indulhatnak majd a következő idényben. A kupagyőztesek jogán a Bjerringbro-Silkerborg és a Herning-Ikast kvalifikál az EHF-kupába.

Kérdés, a dánok döntése precedensértékű lesz-e.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik