Kézi: négy veszprémi a jelöltek között az év játékosa díjra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 17:10
A Handball-Planet.com kézilabdás szakportál kihirdette a jelölteket a 2017-es év legjobbjainak megválasztására. A szavazás alapját a 30 fős, szakújságírókból álló zsűri voksai (a Nemzeti Sportot Simon József képviseli) adják, de természetesen a hagyományokhoz híven a szurkolók is szavazhatnak, egészen december 7-ig.

Minden poszton négy-négy jelölt van, a legtöbb szavazatot kapókból áll össze az év álomcsapata. Négy veszprémi játékos pályázik a megtisztelő címre: a balátlövőknél Momir Ilics, az irányítóknál Lékai Máté, a jobbátlövőknél Nagy László, a jobbszélsőknél pedig Gasper Marguc. A kapusoknál jelölt a Veszprémmel hírbe hozott Sterbik Árpád (Vardar Szkopje).Momir Ilics, az irányítóknál Lékai Máté, a jobbátlövőknél Nagy László, a jobbszélsőknél pedig Gasper Marguc. A kapusoknál jelölt a Veszprémmel hírbe hozott Sterbik Árpád (Vardar Szkopje).

A posztonkénti jelöltek közül kerül majd ki az év kézilabdázója. A címet 2011-ben Nagy László nyerte el a szakportálnál, később Filip Jícha (2012), Domagoj Duvnjak (2013), Nikola Karabatic (2014, 2015) és Mikkel Hansen (2016) került ki győztesként a szavazáson.

Ide kattintva érhető el a szavazás.

POSZTONKÉNTI JELÖLTEK A HANDBALL PLANET ÉV JÁTÉKOSA DÍJÁRA
Kapusok:
Mattias Andersson (Flensburg), Niklas Landin (THW Kiel), Sterbik Árpád (Vardar Szkopje), Gonzalo Pérez de Vargas (Barcelona)
Jobbszélsők: Lasse Svan Hansen (Flensburg), Blaz Janc (Kielce), Gasper Marguc (Telekom Veszprém), Víctor Tomás (Barcelona)
Jobbátlövők: Alex Dujshebaev (Kielce), Kiril Lazarov (Nantes), Nagy László (Telekom Veszprém), Nedim Remili (PSG)
Irányítók: Luka Cindric (Vardar Szkopje), Nikola Karabatic (PSG), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Andre Schmid (Rhein-Neckar Löwen)
Beállók: Julen Aguinagalde (Kielce), Ludovic Fabregas (Montpellier), Bjarte Myrhol (Skjern), Cédric Sorhaindo (Barcelona)
Balátlövők: Vuko Borozan (Vardar Szkopje), Mikkel Hansen (PSG), Momir Ilics (Telekom Veszprém), Sander Sagosen (PSG)
Balszélsők: Uwe Gensheimer (PSG), Tyimur Gyibirov (Vardar Szkopje), Gudjon Valur Sigurdsson (Rhein-Neckar Löwen), Jerry Tollbring (Rhein-Neckar Löwen)
Védők: Ilija Abutovics (Vardar Szkopje), Luka Karabatic (PSG), Tobias Karlsson (Flensburg), Viran Morros (Barcelona)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik