Kezdhetnek újabb évadot... – Bobory Balázs jegyzete

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 23:06

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Veszprém szinte bárkivel szívesebben játszott volna oda-vissza vágós párharcot a nyolc közé kerülésért a Szegednél a Bajnokok Ligájában. Hazánk kirakatban lévő két férfi kézilabdacsapata hosszú évek, évtizedek óta olyan versengést folytat, amely szinte páratlan az öreg kontinensen, és az összes ősi rivalizálásra jellemző közhely felhúzható rá.

Hányszor derült már ki, hogy ebben az esetben nem számít az aktuális forma, a sérültek, hiányzók száma, vagy éppen az előzetesen megítélt erőviszonyok. Az előző évadban a BL legjobb négy csapata közé jutó Veszprémet meg tudták tréfálni a bajnoki döntőben a szegediek, pedig azon is két mérkőzésen dőlt el az aranyérem sorsa, vagyis még azt sem lehetett mondani, hogy egy meccsen bármi megtörténhet.

Ebben az évadban jobban szerepelt a Veszprém, persze egyáltalán nem tűnt sebezhetetlennek, pedig a játékoskerete alapján jogos reménye eljutni a kölni végjátékba. Ellenben a Szeged bukdácsolt, válságokat élt át, az is kiderült, hogy a következő idényt már új edzővel kezdi, szóval nem sok szól most sem mellette.

Hogy a lelki teher melyik csapaton nagyobb, az nagy kérdés. Momir Ilics együttese esélyesebb, és nyilván meg akarja mutatni, ki az úr a háznál, azaz kis hazánkban, és ha most nem sikerül, akkor bármi történik a továbbiakban az itthoni sorozatokban, azaz a bajnokságban és a kupában, ez az évad megy a kukába. A Tisza-partiakat pedig éppen az eddigi szereplésük aggaszthatja, az a kétely, hogy mi változhat mostanra akkorát, ami a legnagyobb rivális kiütéséhez vezet.

Attól nem tartunk, hogy unott, motiválatlan csapatok labdáznak majd ebben a párharcban, de nem túlzás azt állítani, hogy ez a két meccs új évad kezdetének is felfogható a két együttes életében, hiszen a Veszprém nagyot bukhat a kieséssel, a Szeged esetében viszont sorsfordító is lehetne a továbbjutás.

Akárhogy is történik, az biztos, hogy lesz magyar csapat a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, és ez alapvetően jó hír. Azt viszont nem bántuk volna, ha mindkét együttesünk úgy szerepel a BL-ben, hogy esetleg csak Kölnben találkoznak először az évadban. Ez már nem valósulhat meg, de a rájátszásmeccs élvezeti értéke – legalábbis a semleges drukkereknek biztosan – így is magas lesz.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik