Férfi kézilabda: Veszprémből érkezik átlövő Szegedre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 11:12
null
Mackovsek (balra) a nyártól a Szegedben folytatja (Fotó: Tumbász Hédi)
Az idény végén elhagyja a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatát Borut Mackovsek, a 27 éves szlovén válogatott balátlövő két évre aláírt a hazai rivális Mol-Pick Szegedhez.

Mackovsek is azon veszprémi játékosok közé tartozott, akiknek lejár a szerződése az idény végén, és eddig még nem érkezett hír a jövőjéről. A Szeged azonban bejelentette, hogy a nyártól két évig náluk folytatja a pályafutását.

A szlovén balátlövő 2018-ban érkezett a Veszprémhez, a mostani idény elején úgy tűnt, Rasmus Lauge és Vuko Borozan mellett kevesebb szerep jut neki, de aztán elsősorban hasznos védőmunkájának köszönhetően kiharcolta helyét a csapatban. A következő idényt azonban a rivális Szegedben kezdi meg.

A 27 éves játékos Koperben született, és nagy barátságot ápol a Szeged irányítójával, Dean Bombaccsal. Mackovsek Celjében lett profi kézilabdázó, később szerepelt a Maribor, a Hannover, a Dinamo Minszk, a Montpellier és az Eisenach csapataiban. 2009-ben mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, ahol eddig kilenc szezont húzott le.

Jelenleg a Ljubomir Vranjes irányította szlovén válogatottal az Európa-bajnokságon szerepel, a csoportkör három sikeresen megvívott meccsén kilenc gólt szerzett. Mackovsek lesz a szegediek hatodik szlovén légiósa.

Ha igazak a hírek, az ellenkező irányban is lehet játékosmozgás a két magyar élcsapat között, ugyanis a spanyol Jorge Maquedát meg a Veszprémmel boronálták össze. A jobbátlövő poszton a sérülésből lábadozó norvég Kent Robin Tönnesennek és a már felépült lengyel Pawel Paczkowskinak is lejár a veszprémi szerződése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik