MTI, V. Á. 2022.06.20 09:54 Frissítve: 2022.06.20 10:39

Férfi kézilabda: Nagy László elégedett a Veszprém tavaszával

Nagy László sportigazgató elégedett az arany- és ezüstéremmel, valamint egy negyedik helyezéssel záró Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának tavaszi idényével – írja az MTI.

 

Nagy László elégedett a Veszprém tavaszával (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)


 
Férfi kézi BL: „Az élet most kárpótolt” – Ortega felidézte a veszprémi menesztését a nagy siker után
Férfi kézi BL: a Kielce beállója az MVP; Aleix Gómez a gólkirály
Férfi kézi BL: Nem a negyedik helyért jöttünk Kölnbe – Lékai Máté
Férfi kézi BL: két veszprémi az elvesztett bronzmeccs ellenére is mosolygott

„Ha azt nézem, hogy az elmúlt tíz-tizenegy hónap alatt milyen változáson ment keresztül az együttes, és milyen tavaszi szezont produkáltunk, akkor ezzel elégedett vagyok. A folyamat elején járunk, de idő kell, hogy a munka beérjen, és ehhez türelem is kell” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Nagy László.

A Veszprém megnyerte a Magyar Kupát, a bajnoki címet azonban nem tudta visszahódítani a Pick Szegedtől, és bár bejutott a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe, ott a negyedik helyen végzett. Szombaton 37–35-re kaptak ki a veszprémiek a lengyel Lomza Vive Kielcétől, vasárnap pedig 34–34-es rendes játékidőt követően hétméteresekkel maradtak alul a német THW Kiellel szemben a bronzmérkőzésen.

„Mindkét együttes csalódottan jött ki erre a meccsre, mert minden csapat vágya, hogy döntőt játsszon. Nehéz volt felrázni a csapatot a szombati kudarc után, de a mutatott hozzáállás több mint elfogadható. Akartak, küzdöttek, és a mérkőzés nagy részében domináltak is. A hetespárbaj olyan, mint az orosz rulett, nem volt szerencsénk, ezért alulmaradtunk” – értékelte a vasárnap látottakat Nagy László.

A játékvezetők szombaton és vasárnap is furcsa, meglepő, és enyhén szólva kétes ítéletekkel nehezítették a Veszprém dolgát. Erről a sportigazgató azt mondta, elsősorban saját magukban keresik a hibát, mert önkritikusak, de kétségtelen, hogy a játékvezetők nem segítették a csapatot. Megjegyezte, a szabályok nem is engedik, hogy olyan esetet visszanézzenek videón, mint Andreas Nilsson érvénytelenített gólja előtt a bronzmeccs legvégén.

„Minden kétes labdát az ellenfél kapott, de ehhez már hozzá vagyunk szokva. Az eredményen ez már sajnos nem változtat, el kell fogadni, de biztos vagyok benne, hogy udvariasan jelezzük majd. Nemcsak miattunk, hanem a kézilabdasportra való tekintettel, mert előrelépést jelentene, ha ilyen dolgok nem fordulnának elő” – közölte.

Nagy László emlékeztetett, hogy a szezon előtt nem volt reális elvárás a csapattal szemben a négyes döntőbe jutás a BL-ben.

„Egy dolgot szerettünk volna, hogy bajnokok legyünk, ami nem sikerült. A közeljövőben le kell vonni a tanulságokat, miben voltunk jók, miben fejlődtünk, illetve milyen hiányosságaink vannak, és ez utóbbiakat korrigálni” – nyilatkozta.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.

2022.06.23 22:41:54

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Itt igenis a cél a fontos, ezért nevezzük sportnak.

2022.06.19 21:06:54

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Európa és így a világ negyedik legjobb klubcsapatának lenni igenis büszkeség.

2022.06.19 17:26:12

Kézilabda H. Á., N. T.

A katalánok elsőként védték meg Bajnokok Ligája-címüket a kölni final fourban.