Férfi kézilabda: két beálló is távozik Tatabányáról

D. B.D. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 16:09
null
Bognár Nándor távozik Tatabányáról (Fotó: Dömötör Csaba)
Két kapusa, a lengyel válogatott Piotr Wyszomirski és Bartucz László után két beállója, Bognár Nándor és Darko Stojnic is távozik a férfi kézilabda NB I ötödik helyén álló Grundfos Tatabánya KC-től – írja a klub honlapja.

Bognár Nándor 2020 nyarán igazolt Tatabányára, azóta az NB I-ben 27 mérkőzésen lépett pályára és az Európa-ligában is bemutatkozott. Darko Stojnic a 2021–2022-es idény előtt a horvát PPD Zagrebtől érkezett, és 25 hazai tétmérkőzésen szerzett 36 gólja mellett a nemzetközi porondon 11-szer volt eredményes.

„Nehéz pillanatból ez alatt a két év alatt is volt jó néhány, de a csapat is és én is mindig igyekeztük ezeket elrejteni a külvilág elől és mindent kiadni magunkból. A jövőben, ha újra belépek a csarnokba, mindig örömmel fog eltölteni, hogy ide tartoztam” – idézi a távozó Bognárt a klub honlapja.

Mint ismert, Bognár és Stojnic mellett szintén távozik Tatabányáról a lengyel válogatott Piotr Wyszomirski, aki a visszatér hazájába és a Górnik Zabrzénél folytathatja, míg Bartucz László Gyöngyösre igazol. A két kapus pótlására érkezik a magyar válogatott Székely Márton és a fiatal Nagy Benedek, míg a jobbszélső Rodríguez Pedro és a beálló Topic Petar Balatonfüredről, a bosnyák irányító Josip Peric, a szerb balátlövő, Nemanja Obradovics és a horvát jobbátlövő Mateo Maras Székelyhez hasonlóan az északmacedón Eurofarm Pelisztertől érkezik Tatabányára. Az AEK Athéntól a Veszprém korábbi szélsőjét, a spanyol Cristian Ugaldét igazolták le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik