Férfi kézi: két magyar válogatottal erősít a Tatabánya

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 17:43
null
Rodríguez Pedro Tatabányán folytatja (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
A jobbszélső Rodríguez Pedro, valamint a beálló Topic Petar is a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Grundfos Tatabányához igazol a következő idénytől. Mindketten Balatonfüredről érkeznek a Bányászhoz – írja a klub honlapja.

Mindkét játékos tagja volt a magyar keretnek a januári Eb-n. A spanyol származású Rodríguez Pedro 2019 óta játszik Balatonfüreden, míg a horvát származású Topic Petar 2017 óta.

„Először is azért választottam a Tatabányát, mert számomra fontos, hogy a válogatott játékosok egy ligában vagy akár egy csapatban is játszanak, ezzel erősítve mind a bajnokságot, mind a válogatottat. Másrészről pedig tetszett a projekt, amit felvázoltak nekem. Kiváló játékosok érkeznek majd a csapathoz, ami már eddig is erős volt. Nem volt egyszerű döntés ez, hiszen nagyon jól érzem magam Füreden, jóban vagyok a helyiekkel és nagyon hálás vagyok nekik, hogy befogadtak, miután megérkeztem Szegedről. Azonban most elérkezett a pillanat, hogy váltsak és csakis a legjobbakat kívánom nekik, de látni kell, hogy a következő idényben a Tatabánya egy olyan csapat lesz, amit nehezen lehet majd legyőzni” – nyilatkozta Rodríguez Pedro a klub honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik