Férfi kézilabda: detroiti megkeresés, az USA-ban is megismerhetik a Veszprémet

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 18:19
null
Joe Williams, a Detroit Handball Club egyik alapítója (Fotó: legalnews.com)
Érdekes hír látott napvilágot az Egyesült Államokban: a Detroit Handball Club a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának segítségét is felhasználva szeretne fejlődni és népszerűsíteni a sportágat az országban.

A detroiti klub társalapítója a joghallgató Joe Williams, aki a legalnews.com oldalnak elmondta, már U21-es amerikai válogatottként is azt érezte, hogy a pályán kívül sokkal többet kellene tenni a kézilabda népszerűsítéséért az USA-ban, ahol a szurkolók szempontjából lehetetlen időpontban és helyszínen rendezik a mérkőzéseket.

A klubja kapcsán igen ambiciózus célt fogalmazott meg, a következő 15-20 évben a világ legjobbjai közé akarnak kerülni. Ebben lehet segítségükre a Veszprém is, amelyet a világ egyik legprofibb kézilabdaklubjaként emleget a cikk.

„Számos programban gondolkodunk, játékosok és edzők utazhatnak mind a két klubhoz, ezzel is népszerűsítve a Detroit HC és a Veszprém márkáját. Mi lehetünk az első klub Észak-Amerikában, amely hasonló együttműködésben vesz részt, nagyon izgatott vagyok emiatt” – mondta Williams, aki miután visszatért egy kisebb dán csapattól, fivéreivel együtt hozta létre a tavalyi évben a klubot, és a járvány végeztével utazhat Magyarországra egyeztetni a részletekről.

A hírrel kapcsolatban megkerestük Nagy Lászlót, a Veszprém sportigazgatóját, aki elismerte, valóban megtörtént a kapcsolatfelvétel.

A koronavírus sajnos átírta a terveket, de kapcsolatban vagyunk a detroiti kézilabdaklubbal, és a jövőben gondolkodunk valamilyen közös programban. Marketing szempontból a Veszprémnek is előnye származhat belőle, és az Egyesült Államok is közelebb kerülhet egy olyan neves európai klubhoz, mint a Telekom Veszprém” – mondta Nagy, akit megkérdeztünk arról is, hogyan látja a sportág amerikai helyzetét, ami legutóbb az NFL-játékosok magyarországi látogatása alkalmával kapott nagyobb figyelmet itthon.

Az egyértelmű, hogy globálisan jót tenne a kézilabdának, ha egyre többen megismernék az Egyesült Államokban, már csak a Los Angeles-i olimpia miatt is fontos lenne, hogy növeljék a kézilabda ismertségét az országban. Genetikailag minden adottságuk megvan a játékhoz, és ahogy a labdarúgást, valamint az MLS-t felépítették, bejárhat a kézilabda is hasonló utat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik