Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA (videó) 2020.03.03 18:11 Frissítve: 2020.03.03 20:55

Kézi: az NFL-játékosok az FTC-vel edzettek – videó, fotók

A hazánkban tartózkodó NFL-játékosok számára a Ferencváros edzésén kiderült, mégsem olyan egyszerű sport a kézilabda.„Talán kézilabdának hívják. Ez annyiból áll, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda, (…) a kapuba pedig mindig egy öreg fószert tesznek, aki a legtöbbször csak találgat, hová jön a labda. Ha összeszednék egy csapatot az olimpiára LeBron Jamesszel és Patrick Mahomesszal, szerintem aranyérmesek lennénk”
nyilatkozta a Chicago Bears egykori quarterbackje, Jay Cutler lekicsinylően egy amerikai televíziós műsorban.

Ahogy arra számítani lehetett, Cutler felelőtlen – avagy az USA-ban újdonságnak számító kézilabda népszerűsítéseként, azaz marketingfogásként – tett kijelentése óriási felháborodást keltett a sportág művelői körében, így előbb-utóbb el kellett jönnie az igazság idejének.

El is jött – mégpedig Budapesten, miután a múlt szerda óta hazánkban tartózkodó NFL-játékosok maguk kérték, hogy részt vehessenek egy kézilabdaedzésen.

Így történhetett meg, hogy a Ferencváros férficsapatának edzője, Horváth Attila többek között 15 jelenleg is aktív, valamint három, már visszavonult NFL-sztárnak vezényelt tréninget kedden az Elek Gyula Arénában.

A közel kétórás gyakorláson ott volt a Super Bowl-győztes Barkevious Mingo, az NFC-bajnok Daniel Brunskill, a Pro Bowlba hatszor beválasztott Alex Mack, de olyan nevek is kézilabdát ragadtak, mint Austin Hooper, Roosevelt Nix és DeAngelo Williams.

Az már viszonylag korán kiderült, a kézilabda nem disznóbőr, az amerikai futballisták finoman szólva sem érezték magukénak a játékszert.

A legnagyobb sikerrel elsőként Mingo járt, aki egy jól elvégzett mozdulat után úgy ünnepeltette magát, mintha Super Bowlt nyert volna. Mack gólját követően tiszteletkört futott, miközben a lelátón helyet foglaló, nagy NFL-szurkoló hírében álló tatabányai kapus, Borbély Ádám kedélyesen mosolygott a bajusza alatt: „Ugye-ugye, Cutler, nem is olyan egyszerű játék ez a kézilabda?”

A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Török Attila)
Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.09.30 13:32:54

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

David Davis csapata a szünetben még egygólos hátrányban volt a Motor Zaporizzsja otthonában.

2020.09.27 15:16:24

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Alig hét perccel a vége előtt még öt góllal vezetett az ellenfél, mégis döntetlen lett a vége.

2020.09.26 19:42:43

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az évezredes balsors helyett méltassuk magunkat! Tisztán látásunkat, a sport igazságosságába vetett bizodalmunkat és lelki egyensúlyunkat egyaránt segíti.

2020.09.24 17:48:12

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

David Davis csapata 37–25-re nyert • Ez volt a bakonyiak 200. BL-sikere.

2020.09.23 18:07:22

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megtépázta a koronavírus a magyar csapat keretét, csak három góllal kapott ki a Szeged a bombaerős lengyel csapattól.