NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA (videó) 2020.03.03 18:11 Frissítve: 2020.03.03 20:55

Kézi: az NFL-játékosok az FTC-vel edzettek – videó, fotók

A hazánkban tartózkodó NFL-játékosok számára a Ferencváros edzésén kiderült, mégsem olyan egyszerű sport a kézilabda.„Talán kézilabdának hívják. Ez annyiból áll, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda, (…) a kapuba pedig mindig egy öreg fószert tesznek, aki a legtöbbször csak találgat, hová jön a labda. Ha összeszednék egy csapatot az olimpiára LeBron Jamesszel és Patrick Mahomesszal, szerintem aranyérmesek lennénk”
nyilatkozta a Chicago Bears egykori quarterbackje, Jay Cutler lekicsinylően egy amerikai televíziós műsorban.

Ahogy arra számítani lehetett, Cutler felelőtlen – avagy az USA-ban újdonságnak számító kézilabda népszerűsítéseként, azaz marketingfogásként – tett kijelentése óriási felháborodást keltett a sportág művelői körében, így előbb-utóbb el kellett jönnie az igazság idejének.

El is jött – mégpedig Budapesten, miután a múlt szerda óta hazánkban tartózkodó NFL-játékosok maguk kérték, hogy részt vehessenek egy kézilabdaedzésen.

Így történhetett meg, hogy a Ferencváros férficsapatának edzője, Horváth Attila többek között 15 jelenleg is aktív, valamint három, már visszavonult NFL-sztárnak vezényelt tréninget kedden az Elek Gyula Arénában.

A közel kétórás gyakorláson ott volt a Super Bowl-győztes Barkevious Mingo, az NFC-bajnok Daniel Brunskill, a Pro Bowlba hatszor beválasztott Alex Mack, de olyan nevek is kézilabdát ragadtak, mint Austin Hooper, Roosevelt Nix és DeAngelo Williams.

Az már viszonylag korán kiderült, a kézilabda nem disznóbőr, az amerikai futballisták finoman szólva sem érezték magukénak a játékszert.

A legnagyobb sikerrel elsőként Mingo járt, aki egy jól elvégzett mozdulat után úgy ünnepeltette magát, mintha Super Bowlt nyert volna. Mack gólját követően tiszteletkört futott, miközben a lelátón helyet foglaló, nagy NFL-szurkoló hírében álló tatabányai kapus, Borbély Ádám kedélyesen mosolygott a bajusza alatt: „Ugye-ugye, Cutler, nem is olyan egyszerű játék ez a kézilabda?”

A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Török Attila)
2020.04.01 01:49:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A Győri ETO átlövője a nehéz helyzetben is próbálja megőrizni vidámságát, és tanácsokat is ad a bezártság elviselésére.

2020.03.30 07:37:41

Kézilabda NAGY PÉTER

A Liberbank Cuenca válogatott kézilabdázója Szegeden készül, s nem zárja ki, hogy itthon folytassa.

2020.03.29 15:16:08

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A sorozat ötödik, záró epizódjában a 2008-as olimpia történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.28 15:59:13

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

Az olimpiai visszatekintés negyedik epizódjában a 2004-es játékok történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.27 17:36:41

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A dánoktól hatgólos előnyről elszenvedett vereség már-már az évezredes magyar sors szimbólumává magasztosult.