Férfi kézilabda: a Szeged játékosai is hazatérhetnek

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 18:33
null
A szegediek július végéig nem találkoznak (Fotó: Dömötör Csaba)
A szegedi férfi kézilabdaklub vezetősége úgy döntött, hazaengedi játékosait, akiknek a legjobb esetben július végén kell legközelebb edzésre jelentkezniük.

Miután a nemzetközi kézilabdaéletre is jelentős hatással van, hogy Németországban augusztus 31-ig megtiltották a tömegrendezvények megtartását, illetve Magyarországon a szövetség már lezárta a 2019–2020-as idényt, Szegeden nem látják értelmét annak, hogy továbbra is készenlétben tartsák játékosaikat.

„Klubunk úgy döntött, hogy elengedi a játékosokat, aki szeretne az otthonába hazatérni, megteheti – idézi a Szeged honlapja Kósa Gábor cégvezetőt. – Egy hosszabb hivatalos levélben értesítettük a keretet, a stábot erről a döntésről. Több dologra is felhívtuk a figyelmüket, így akik nem szomszédos országba utaznak, azoknak javasoltuk, hogy először a saját nagykövetségükkel vegyék fel a kapcsolatot. Az edzői stáb a hátralévő időszakra is edzéstervet dolgoz ki, amit továbbra is el kell végezniük. Jövő pénteken tárgyal az EHF végrehajtó bizottsága, ekkor dől el, miként folytatódik majd a küzdelem a BL-ben. Ekkor tudhatunk majd többet a nemzetközi szereplésünkkel kapcsolatban. Ideális esetben július végén kezdjük a felkészülést, ismét tervben van a roglai edzőtábor.”

A Veszprém egy héttel ezelőtt hasonló döntést hozott, a légiósok többsége haza is utazott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik