Férfi kézi: visszavonultatják a 23 éves magyar mezszámát

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.05.29. 12:23
null
A magyar válogatott Hanusz Egon nagy elismerésben részesült Csurgón (Fotó: Dömötör Csaba)
Óriási elismerésben részesült Hanusz Egon, a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Csurgó magyar válogatott irányítója. A 23 éves játékos 7-es mezszámát visszavonultatta a somogyi klub – számolt be a hírről a cskk.hu.

Hanusz Egon a Csurgó korosztályos csapatai után 17 évesen mutatkozott be a felnőttek között a 2014–2015-ös évadban, majd a 2017­–2018-as idény második felétől már a csapatkapitányi szalagot is megkapta. Idén januárban a magyar válogatott tagjaként vett részt az egyiptomi világbajnokságon.

Az már februárban eldőlt, hogy a következő évadot a német Bundesligában szereplő Stuttgartban kezdi meg a fiatal játékos, aki klubrekordot jelentő összegért távozik.

A Csurgó döntése értelmében a jövőben senki nem viselheti a 7-es mezszámot az együttesben, az egyetlen kivétel: Hanusz Egon.

„Klubunk döntése értelmében a Csurgói Kézilabda Klub hivatalos mérkőzésein a 7-es számú mezt kizárólag csapatkapitányunk viselheti a jövőben, így távozásával ezt a mezszámot ideiglenesen visszavonultatjuk, hiszen, ha úgy adódik, akkor klubunk tárt karokkal várja vissza saját nevelésű kézilabdázónkat” – írja a közlemény.

Hanusz ebben az évadban 94 góljával a Csurgó második legeredményesebb játékosa. Szombaton, az Eger elleni hazai mérkőzés előtt búcsúztatja el a klub az irányítót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik