Férfi kézi-vb: N. Karabatic dudaszós gólja bronzérmet ért a franciáknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.27. 16:07
null
A franciák örülhettek a végén (Fotó: AFP)
Franciaország szerezte meg a harmadik helyet a dán–német közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a bronzmeccsen emlékezetes hajrában, Nikola Karabatic utolsó másodpercben szerzett góljával 26–25-re legyőzte Németországot.

A franciák és a németek is lényegében egyértelmű vereséget szenvedtek el az elődöntőben, így nagy kérdés volt, hogy melyikük tud felpörögni a bronzmeccsre.

Az első félidőben a franciáknak nem nagyon ment a támadás, ráadásul a kapusuk, Cyril Dumoulin is megsérült. A németek egy 4–0-s sorozattal építettek ki előnyt a szünetre. A folytatásban magukra találtak a címvédő franciák, és hét és fél perc alatt kiegyenlítettek, majd két góllal vezettek is, ám a németek is vissza tudtak jönni, pedig közben harmadik kiállítással elveszítették a védelmük oszlopát, Patrick Wienceket.

A csoportkörben 25–25-ös döntetlenre végeztek a felek, és könnyen lehetett volna ezúttal is ennyi az eredmény, ugyanis 27 másodperccel a vége előtt pont ez volt az állás, amikor Didier Dinart időt kért.

Emberelőnyben támadhattak a franciák, és Luc Abalóra játszották ki a helyzetet a jobb szélen, Silvio Heinevetter azonban védte a lövését. Matthias Musche iramodott meg a bal oldalon, ám végül lövés helyett megpróbálta megjátszani a társát a falban, de a franciák (konkrétan a visszasprintelő Abalo) elhalászták a labdát, és gyorsan végigrobogtak a pályán, majd a torna során becserélt Nikola Karabatic még éppen időben belőtte a győzelmet érő gólt. A játékvezetők rövid videózás után megadták a találatot, de a franciák már ezt megelőzően nagy ünneplésbe kezdtek, míg a német játékosok hol mérgesen, hol csalódottan vették tudomásul a végeredményt.

A meccs legjobbjának a veszprémi Kentin Mahét választották, aki hét gólija mellett remek átadásokkal hozta helyzetbe társait.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA ÉS NÉMETORSZÁG
A 3. HELYÉRT (HERNING)
Franciaország–Németország 26–25 (9–13)
Ld:
Mahé 7, ill. Gensheimer 7

DÖNTŐ
Dánia–Norvégia 31–22
(18–11)
Ld: M. Hansen 7, ill. Jöndal 10

A VB VÉGEREDMÉNYE
1. Dánia
2. Norvégia
3. Franciaország
4. Németország
5. Svédország
6. Horvátország
7. Spanyolország
8. Egyiptom
9. Brazília
10. MAGYARORSZÁG
11. Izland
12. Tunézia
13. Katar
14. Oroszország
15. Macedónia
16. Chile
17. Argentína
18. Szerbia
19. Ausztria
20. Bahrein
21. Szaúd-Arábia
22. Korea
23. Angola
24. Japán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik