Hatgólos hátrányból fordított a magyar válogatott, óriási diadal Izland ellen a kézi-vb-n!

Vágólapra másolva!
2023.01.14. 20:16
null
Elképesztő hajrával gyűrte le Izlandot a magyar csapat (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A férfi kézilabda-világbajnokságon a második fordulóban is győzött Magyarország a D-csoportban, hiszen a legerősebbnek tartott csoportellenfél, Izland is fejet hajtott. Az 54. percig hátrányban voltunk, ekkor azonban állva hagytuk az ellenfelet, és két góllal nyertünk.

 

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT (Kristianstad)
IZLAND–MAGYARORSZÁG 28–30 (17–12)
Kristianstad, 4615 néző. V: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
IZLAND: GÚSTAVSSON 1 – Gudjónsson 3, MAGNÚSSON 7 (4), Jónsson, Gíslason, Pálmarsson 3, ELÍSSON 9.Csere: Hallgrímsson (kapus), T. Kristjánsson, G. Kristjánsson 1, VIDARSSON 4, Smárason. Szövetségi kapitány: Gudmundur Gudmundsson
MAGYARORSZÁG: MIKLER R. – P. Rodríguez 4, ANCSIN G. 6, Lékai 2 (1), BÁNHIDI 3, Szita 4, Bóka 3.Csere: Székely M. (kapus), Sipos A., BODÓ 3, Hanusz, Ilic Z. 1, Ligetvári, ROSTA M. 4 (2), Szöllősi Sz. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
Az eredmény alakulása. 2. perc: 3–1. 10. p.: 6–6. 14. p.: 8–8. 21. p.: 13–8. 24. p.: 13–10. 34. p.: 20–14. 39. p.: 23–19.. 47. p.: 25–24.. 53. p.: 28–25
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3

ÖSSZEFOGLALÓ

Mikler Roland már azzal a tudattal vezethette a pályára melegíteni a magyar válogatott játékosait az Izland elleni második csoportmeccs előtt a férfi kézilabda-világbajnokságon, hogy biztosan továbbjutottak a középdöntőbe, miután Dél-Korea Portugáliától is kikapott nyolc góllal, így az ázsiai együttes még akkor sem tudna bejutni a második csoportkörbe, ha az utolsó körben megverné Izlandot, amire egyébként is minimális az esély.

„Hajrá, Magyarország!” – üvöltötte bele a Kristianstad Aréna levegőjébe fél órával az összecsapás kezdete előtt egy szurkoló, és rajta kívül még vagy százan érkeztek magyar zászlóba és sálba öltözve, amire szükség is volt, elvégre az ötezres csarnok tele volt kék mezes és sapkás, jókedvű izlandi drukkerekkel, akik már a meccs előtt gondoskodtak a hangulatról. A következő másfél órában csak addig a néhány percig maradtak csendben, amíg a magyar csapatot bemutatták és a himnuszok szóltak, a lelátókat és a hangulatot nézve leírhatatlan volt a különbség a dél-koreai meccshez képest, mintha másik rendezvényen járnánk.

Ezúttal a két újonc szélső, Bujdosó Bendegúz és Kovacsics Péter maradt ki a meccskeretből, ami érthető is, hiszen szükség volt minden tapasztalatra Izland ellen, és visszatért az első meccsen kisebb csípőrándulást szenvedő Ancsin Gábor is. Óriási iramban kezdődött a mérkőzés, öt perc elképesztő rohanás után már 4–4 volt az állás, az északiak első három találatát a Veszprémben játszó Bjarki Már Elísson szerezte másfél perc alatt, és mindegyik izlandi góljánál szinte felrobbant a csarnok.

A magyar csapat remekül kezdte a találkozót, Szita Zoltán különösen vállalkozó kedvében volt, az első három lövéséből három bombagólt szerzett, a kapuban Björgvin Páll Gústavsson egyszer sem tudott velük mit kezdeni, de egyébként sem volt könnyű dolga a kapusoknak, a veterán izlandiban és Mikler Rolandban is csak két lövés akadt el az első negyedórában.

Elsősorban a mi technikai hibáink és az ebből indított gyors lerohanások miatt tíz perccel a szünet előtt négy góllal meg tudtak lépni az izlandiak, Chema Rodríguez azonnal időt is kért, ez azonban nem segített, az ellenfél egyre lelkesebben játszott, szinte az egész aréna buzdítása mellett. Azért persze ők is hibáztak olykor, az egyik emberelőnyös támadásuknál például Aron Pálmarsson ki akarta játszani az üres jobb szélre a labdát, ami annyira pontatlanra sikerült, hogy ha négy méterre nőttek volna az izlandi játékosok, akkor sem tudták volna átvenni. Székely Mártonnak a korláton átmászva, a folyosóról kellett visszahoznia...

Nem volt könnyű dolguk a meccset vezető Bonaventura ikreknek sem, akiknek egy tucat kétméteres férfi között kellett volna rendet tartaniuk, de úgy látszik, valamiért a magyar csapatot látták „rendetlenebbnek”, mert míg az első az első harminc percben mi négy kétperces kiállítást kaptunk, többet kritikus pillanatban – Sipos Adrián például négy percen belül kettőt –, addig az ellenfél csak kettőt, pedig mindkét oldalon ugyanolyan kemény volt a védelem. Izland kicsit tényleg jobb volt, de az ötgólos félidei előnye kicsit azért túlzónak tűnt még úgy is, hogy az első harminc percben nálunk nem volt jó kapusteljesítmény, tizenkilenc lövésből csak hármat fogtak meg, és sok volt a ki nem kényszerített hiba.

A végén nem lehetett gólt lőni Miklernek (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A végén nem lehetett gólt lőni Miklernek (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

A második félidőben ennél többre volt szükség, főleg úgy, hogy a bírói felfogás nem igazán változott, csak a térfélcsere miatt most a másik oldalon szólt többet a síp, és ami az egyik oldalon két percet ért, az a másik oldalon többnyire csak szabaddobást. Ráadásul ebben az ellenszélben mi sem hibáztunk kevesebbet, amiből egymás után lőtték az üres kapus gólokat. Így hiába zárkóztunk volna fel, az ellenfél könnyen visszaállította az előnyt, és míg ők könnyű gólokat szereztek, nekünk rendre felállt fal ellen kellett támadnunk.

Ancsin Gábor közben belejött a gólszerzésbe, alig több mint tíz perc alatt négyszer is betalált, de ezt leszámítva semmi olyan sem történt, ami megfordíthatta volna az összecsapást, mert Izland mindentől függetlenül nagyon jól játszott, kézben tartotta a mérkőzést. A második félidő felénél Rosta Miklós egészen elképesztő gólt szerzett, Szita lövése még elakadt a kapusban, de a Szeged beállója a kipattanót bevetődve a hálóba bokszolta, Ilic Zoran találatával pedig feljöttünk két gólra, miközben Mikler kritikus pillanatokban védett nagyokat.

A végén megpróbálkoztunk a kétbeállós játékkal is, és mintha lendületet kapott volna a magyar válogatott, percek alatt minden megfordult: Bóka Bendegúz labdaszerzése és ziccere után már csak egy gól volt az izlandiak előnye, Rosta hetesével öt perccel a vége előtt kiegyenlítettünk, Bodó Richárd duplájával pedig átvettük a vezetést kettővel, mire az izlandiak kezdtek el kapkodni és hibázni.

A végén Miklernek egyszerűen nem lehetett gólt lőni, és a kicsit megzavarodó izlandiaknak még a saját közönségük sem tudott segíteni. Így a magyar válogatott győzelmével újabb két pontot szerzett, az izlandi szurkolók pedig amilyen hangosan érkeztek, olyan csendesen hagyták el a Kristianstad Arénát.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG2265–55+104
2. Izland21158–56+22
3. Portugália21158–54+42
4. Dél-Korea2251–67–16
0

A MAGYAR VÁLOGATOTT UTOLSÓ CSOPORTMÉRKŐZÉSE
Január 16., hétfő
20.30: Portugália–Magyarország (Tv:M4 Sport) –élőben az NSO-n!

(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

60. perc: Ez egészen hihetetlen, megnyertük a meccset hatalmas hátrányból. 28–30

60. perc: Nézzük, mit találtak ki az időkérésnél. Úgy tűnik, az izlandiak nem jöttek ki emberfogásra. Gyorsan passzívot jeleztek a bírók, végül el is vették.

60. perc: Magyar időkérés, 38 másodperc van hátra.

60. perc: Hihetetlen! Mikler megint kifogta Elísson ziccerét.

59. perc: Megjárattuk a labdát, majd Ilicsnek jó volt a szabad is. Lékai passzából Bodó lőtt nagyon fölé.

58. perc: Belemenést harcolt ki Sipos! Óriási!

58. perc: Izlandi időkérés.

58. perc: Megint Bodó! Távolról lőtt hatalmas gólt. 28–30

57. perc: Elísson megint hatalmas helyzetbe került, Mikler azonban megbabonázta, és lábbal védett.

56. perc: Vezetünk! Bodó ment fel az égbe, és kegyetlenül bezúdította. 28–29

56. perc: Elísson került helyzetbe, Mikler a legjobbkor fogta meg az izlandiak legjobbjának a lövését!

55. perc: Pálmarsson lövését kivédte Mikler a kapufa segítségével. Támadhattunk az egyenlítésért. Bodó játszott össze Bánhidival, aki hetest harcolt ki. A hetest Rosta a kapuba pattintotta. 28–28

54. perc: Bóka labdát lopott, végigszaladt a pályán, és belőtte a ziccerét. 28–27

53. perc: Bodó végre megvillant, tíz méterről lőtte be. 28–26

53. perc: Majdnem megszereztük a labdát, de csak majdnem, így Elísson a kilencedik gólját szerezhette. 28–25

52. perc: Három beállóval állt fel a magyar csapat, hét a hat ellen, majd Hanusz betörés után a kapusba lőtt.

52. perc: Magyar időkérés.

52. perc: Bodó passzolt Bánhidihoz, aki befordult, de nem lett belőle emberelőny, csak szabaddobás. Pedig hárman is rángatták.

51. perc: Elrontották az izlandiak, de Ilic lövését védte Hallgrímsson. A kipattanó visszakerült hozzánk.

50. perc: Rosszul passzoltak az izlandiak, ismét a kétgólos hátrányért támadhattunk. Lékai bűvölte a labdát, majd Szitához játszott, aki betörésből lőtte be. 27–25

49. perc: Lékai tört be, nem kapott hetest, Bánhidi viszont jól fordult be, és jól lőtte el, gól. 27–24

48. perc: Magnússon helyzetét Mikler kivédte, majd Bánhidinál láttak támadót, Elísson azonnal büntetett. 27–23

48. perc: Elrontottuk a támadást, még lövés sem lett belőle, Bánhidi kezéből kiperdült a labda.

47. perc: Vidarsson sajnos háttal a kapunak is bepattintotta. 26–23

47. perc: Szép volt ez a négy nullás sorozat, időt is kért Izland.

47. perc: Ilic csapta be a védőjét, majd betört, és a jobb alsóba tekert. 25–23

46. perc: Valamelyest feljavult a védekezésünk, el is passzolták magukat az izlandiak.

45. perc: Szita lövése kijött a kapusról, majd a kipattanót Rosta bebokszolta a kapuba. 25–22

45. perc: Nehezen kerültek helyzetbe az izlandiak, majd jó blokk után Mikler védett.

43. perc: Elrontott izlandi lövés után jöhettünk előre a hátrány faragására. Ilics tört be nagy lendülettel, és hetest harcolt ki. A hetest Rosta a hálóba pattintotta. 25–21

42. perc: Ancsin tört be Lékai passzával, és remekül lőtt a jobb felsőbe. 25–20

41. perc: Emberelőnyben Ancsin rossz passza után jöhettek az izlandiak. Pattogott a lábuk rendesen, aztán rosszul passzoltak, de nem sikerült a gyors indítás, ráadásul Lékai eladta, Elísson indult, mint a villám, és persze belőtte. 25–19

40. perc: Hiába védett Mikler nagyot, Jónsson betörését csak hetest érően lehetett megállítani. A hetest Magnússon bevágta. 24–19

39. perc: Vidarssont állították ki két percre, mert ellökte Ancsint a középkezdésnél, ezért aztán jöhetett a magyar támadás. Amelynek gól lett a vége, mert egy az egyben Lékai betört, és a kapus fölött belőtte. 23–19

38. perc: Rosszul passzoltak az izlandiak, jöhettünk előre. Ancsin kedvét nem szegte az előbbi hiba, és belőtte a jobb alsóba. 23–18

38. perc: Ezt sem védtük ki... Vidarsson lőtt gólt beállóból, a másik oldalon Ancsin nagy lendülettel lőtte telibe a kapust. 23–17

37. perc: Lékai találta meg Pedrót a jobb szélen, aki belőtte. 22–17

36. perc: Magnússon csapta be a védőjét, majd Székelyt becsapva a kapuba pattintott. 22–16

36. perc: G. Kristjansson maradt egyedül, belőtte, gyorsan helyzetbe hoztuk Pedrót, aki végre bevágta a jobb szélről. 21–16

35. perc: Remek játék után Rosta lőtte be beállóból a léc alá. 20–15

34. perc: Kiejtett labda után Elísson emelte be jó messziről az üres kapuba. 20–14

34. perc: Ancsin legalább vállalkozik, egy elzárás után lőtte be, hogy aztán Vidarsson a gól után pillanatokkal az üres kapunkba lőjön. 19–14

33. perc: Magnússon harcolt ki hetest, Bánhidit meg kiküldték két percre. Sajnos jogosan. A hetest ő maga végezte el, és a kapuba pattintott. 18–13

33. perc: Pedro kapta a labdát a jobb szélen a lövése a jobb kapufa belső éléről jött ki.

32. perc: Magnusson lőtte el kintről, de nem találta el a kaput, ideje feljönnünk.

31. perc: Lékai jó passzából Ancsin tört be a falba, és lőtt szép gólt. 17–13

31. perc: Izlandi támadással, szerencsére Kristjansson mellélőtt.

31. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

30. perc: Vége az első félidőnek, öt gól a hátrány, nagy javulásra volna szükség a jó eredményhez. 17–12

30. perc: Emberelőnybe kerültünk, mert Vidarssont eltalálta a labda középkezdésnél.

30. perc: Megkaptuk a labdát a bíróktól, akik elvették az izlandiaktól. Passzívig játszottunk, majd úgy látták, hogy Rosta szabálytalanul csinált magának helyet, Elísson azonnal indult, és bedobta a ziccert. 17–12

29. perc: Egyelőre kevés az elképzelés támadásban, és jól is védekeznek az izlandiak. Ancsin rosszul passzolt, Gudjónsson ziccerét azonban Székely kivédte, majd Pedro lőtt gólt a jobb szélről. 16–12

28. perc: Székely még nem fogott labdát, ezúttal Gudjónsson járt túl az eszén. 16–11

27. perc: Ismét eladták a labdát az izlandiak, jöhettünk előre, persze megfelelően lassan az emberhátrány miatt. Hanusz betört, lerántották, de nem kapott kiállítást, Bodó vállalta el a lövést, amelyet a kapufa hárított.

26. perc: Ligetvári karolta át az ellenfelét, azonnal kiküldték két percre... Nem volt okos dolog.

26. perc: Ancsint leblokkolták, de Pedro összeszedte, és így ziccerbe kerülve szépen belőtte. 15–11

25. perc: Ancsin mellédobta a helyzetét, Gústavsson gyorsan reagált, és az üres kapunkba lőtt. 15–10

24. perc: Jól kijátszották az emberelőnyös helyzetet, végül Vidarsson lőtt a bal felsőbe. 14–10

23. perc: Kidobták a labdát egy rossz passzal az izlandiak, Ancsin remekül került helyzetbe, és kínaiból lőtt a kapu jobb oldalába. 13–10

23. perc: Ilic csapott oda ellenfele fejére, ez kétperces kiállítást ért.

23. perc: Hosszú percek óta nem szereztünk gólt, de most jött egy gyors indítás, amelyet Bóka belőtt. 13–9

22. perc: Nem találtuk a rést az izlandi védelmen, Bodó ellőtte, Gústavsson persze kivédte.

21. perc: Pálmarssonra nem lépett ki senki, ő meg csak úgy talpról iszonyatosan bezúdította. 13–8

20. perc: Ilic jött be a csapatba, a lövését viszont Gústavsson simán kivédte. Nem kellett hozzá mondjuk sokat csinálnia...

20. perc: Aztán mégis itt az időkérés.

20. perc: De még nem jön, csak a magyar támadás.

20. perc: Rossz passz Ancsintól, Magnússon egyéni akcióból belőtte az újabb gólt, néggyel mennek, érik az időkérés. 12–8

20. perc: Sipost másodszor is kiküldték két percre, ez nem hiányzott, ráadásul hetes is. A hetest Magnússon bedobta. 11–8

19. perc: Bánhidi szerezte vissza az eladott labdát, ez nagyon kellett. Hanusz betörését megállították, majd passzívat jeleztek a bírók, Bodó lövését könnyen fogta Gústavsson.

17. perc: Bánhidi lövését kivédte Gústavsson, de maradt a labda nálunk, közben kiegészültünk. kerestük a helyzet lehetőségét, végül Lékai eladta.

16. perc: Gudjónsson maradt egyedül a jobb szélen, neki ez ziccer, be is lőtte a rövidbe. 10–8

16. perc: Bánhidi harcolt nagyot a védőjével, aki lerántotta, jött a hetes. A hetest Lékai kihagyta...

15. perc: Rögtön jött is a gól, Pálmarsson emelkedett fel, és lényegében védekezés nélkül lőtt a jobb alsóba. 9–8

15. perc: Megnézték a videót, és ezek után Sipost küldték ki két percre. Valóban, ő is ott volt...

15. perc: Ancsin fogta meg G. Kristjanssont, videóznak a bírók...

14. perc: Szita elképesztően magasra ugrott fel középen, és a védők között a bal alsóba lőtt. 8–8

13. perc: Szitánál fújtak belemenést, háááát... Viszont a másik oldalon Mikler védte remekül az átlövést.

12. perc: Belül védekezés miatt jöhetett hetessel Izland, és Magnússon a bal alsóba lőtt. 8–7

12. perc: Sokáig támadták az izlandiak, majd belemenést fújtak a jobbszélsőnél. A támadásunkból azonban nem született gól, mert Pedro a kapufát találta el.

11. perc: Emberelőnybe kerültünk, Gíslason nyúlt oda Lékai fejére. Bóka kapta a szélen az átadást, és nagyon biztosan pattintott a jobb alsóba. 7–7

10. perc: Nem sikerült rendesen visszarendeződni, és a veszprémi Elísson a bal szélről szépen belőtte. 7–6

9. perc: Pálmarsson lövése a lécről ment fölé. Támadhattunk az egyenlítésért, majd Ancsin kicselezte a védőjét, és a bal alsóba lőtt. 6–6

8. perc: Bánhidi vált le a védőjéről, és szépen lőtt a jobb alsóba. 6–5

7. perc: Lékai ziccerét kivédte Gústavsson, a másik oldalon pedig Magnusson alulról elengedett lövése csorgott be a kapunkba. 6–4

7. perc: Szita passzát lefülelték, nagyon gyorsan indultak előre, de Mikler kivédte Gudjónsson ziccerét.

6. perc: Te jó ég, mekkora gól, persze hogy Pálmarsson lőtte be kintről a kapufa segítségével. 5–4

5. perc: Bánhidit lebirkózták, belül védekezésért hetes. A hetest Lékai a bal felsőbe lőtte. 4–4

5. perc: Végre valamit kihagytak... G. Kristjansson lőtt fölé.

4. perc: Bánhidikét emberrel a nyakán fordult be, és nem hibázott Szita passzából. 4–3

4. perc: Úgy tűnt, megszerezzük, de mégsem, így aztán Gudmundsson belőtte. 4–2

3. perc: Szita érezte, hogy lőnie kell, és 9 méterről kipókhálózta a jobb felsőt. 3–2

2. perc: Újabb rossz passz, ezúttal Lékaitól, Elísson megint indult, és megint bedobta a ziccert. 3–1

2. perc: Ancsin lövését leszedték, eladtuk a labdát, Elísson gyorsan indult, és bevágta.

1. perc: Mindjárt góllal kezdtünk, Szita lőtte be, majd szinte másodpercekkel később Elísson lőtt balról a rövidbe. 1–1

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a magyar válogatott tiszta fehérben, az izlandi tiszta kékben játszik.

Izland meccskerete:
1 Gústavsson (k), 16 Hallgrímsson (k) – 2 Ríkhardsson, 3 Smárason, 4 Pálmarsson, 7 V. Kristjansson, 8 Elísson, 9 Jónsson 10 G. Kristjansson, 11 Gíslason, 13 Gudmundsson, 14 Magnússon, 18 Vidarsson, 19 Styrmisson, 21 Arnarsson, 22 Gudjónsson.

Magyarország meccskerete:
16 Mikler (k), 12 Székely (k) – 2 Sipos, 5 Leimeter, 7 Bóka, 11 Ligetvári, 20 Rosta, 21 Ilic, 25 Pedro, 27 Bánhidi, 28 Szöllősi, 30 Szita, 33 Ancsin, 39 Bodó, 66 Lékai, 77 Hanusz.

ELŐZMÉNYEK

Egészen másfélre mérkőzésre számíthat a magyar válogatott a világbajnokság második csoportmeccsén, mint az elsőn, Izland ugyanis semmiben sem hasonlítható össze Dél-Koreával. Az előbbi papíron a legerősebb, utóbbi a legkönnyebb csoportellenfelünk, na nem mintha ez bármit levonna a dél-koreaiak felett aratott 35–27-es győzelem értékéből, hiszen a két vb-pont az két vb-pont.

„Dél-Korea ellen jól láthattuk, hogy készen állunk, és mennyire koncentrálunk erre a világbajnokságra– mondta a Nemzeti Sportnak a csapat szállásánChema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. –Az első félidőben nagyon jól és koncentráltan kézilabdáztunk, végrehajtottuk, amire készültünk.A szünet előtti harminc perc úgy alakult, ahogy szerettük volna, sok gólt szeretünk és keveset kaptunk. Bár a második játékrészben volt egy kis hullámvölgy a játékunkban, megőriztük az erőnket és a higgadtságunkat a folytatásban is, ami jó jel egy ilyen gyors és olykor kellemetlen csapat ellen.”

„Mondjuk, egy győzelem után általában senki sem érzi magát fáradtnak– tette hozzá a kapitány. –Izland ellen kulcsfontosságú lesz, hogy hatvan percig tartani tudjuk a magas tempót, mert az ellenfél egy pillanatra sem vesz vissza. De nyugodt vagyok, mert megvannak a megfelelő játékosaim, akik jó formában is vannak. Sok variációs lehetőségem van, az első meccsen például három beálló is jól játszott támadásban, ugyanígy a két jobbátlövő, igaz, miután Ancsin Gabi megsérült, a vb-újonc Ilic Zorannak többet is kellett pályán lennie, mint eredetileg terveztük, és a szélsők is alaposan kivették a részüket a sikerből.”

A kapitány még a világbajnokság előtt elmondta, hogy a mezőnyből szerinte Izland fejlődött a legtöbbet az elmúlt években, amely a 2020-es Európa-bajnokságon tizenegyedik, az egyiptomi világbajnokságon pedig huszadik volt, viszont a tavalyi kontinensviadalon már a hatodik helyet szerezte meg. Három éve simán, 24–18-ra legyőztük Malmőben az akkor fiatal játékosokkal feltöltött északi csapatot, akik azonban mostanra felnőttek és beértek, ráadásul erős bajnokságokban játszanak.

„Azt azért nem mondanám ki egyértelműen, hogy az ő csapatuk lesz a legnehezebb ellenfelünk a csoportkörben, megnéztük a portugálok elleni meccsüket, a vége előtt öt perccel még nem lehetett tudni, ki nyer. Kemény találkozó volt, de kiderült, hogy ha csak néhány percre is kiesel a ritmusból, az már elég lehet az ellenfélnek egy kis előny kiharcolásához, vagy akár a győzelemhez is – fogalmazott a kapitány. –  Kicsit olyan, mintha az izlandiak sosem fáradnának el, a hatvanadik percben éppen akkora lendülettel mennek bele az egy egy elleni helyzetekbe, mint az elsőben, ami nekem egyszerűen hihetetlen. Ezeken a srácokon semmi sem látszik.”

És hiába játszották végig a Portugália elleni meccset szinte nyolc emberrel, Chema Rodríguez szerint ez semmit sem jelent, elég, ha csak visszaemlékezünk a tavalyi csoportmeccsünkre, amely hiába volt az utolsó, sorrendben a harmadik, nem látszott, hogy az északiak akár csak kicsit is vesztettek volna a lendületből az elsőhöz képest. (V. Sz.)

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok:Mikler Roland (Szeged), Palasics Kristóf (NEKA), Székely Márton (Tatabánya)
Jobbszélsők:Bujdosó Bendegúz (FTC), Rodríguez Pedro (Tatabánya)
Jobbátlövők:Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zoran (Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb – Horvátország)
Irányítók:Hanusz Egon (Stuttgart – Németország), Lékai Máté (FTC)
Beállók:Bánhidi Bence, Rosta Miklós (mindkettő Szeged), Sipos Adrián (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas)
Balátlövők: Bodó Richárd, Szita Zoltán (mindkettő Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém)
Balszélsők:Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Kovacsics Péter (FTC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik