Férfi kézi-vb: indulási jogot kapott az Egyesült Államok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 16:43
null
Fotó: AFP
Nem lesz selejtező Észak-Amerika és a karibi térség válogatottjait tömörítő zónában, a régiót az Egyesült Államok képviseli majd a jövő év eleji férfi kézilabda-világbajnokságon – döntött hétfőn a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF).

 

Mario A. Garcia de la Torre, a térség kézilabda-szövetségének elnöke levelében azzal indokolta az Egyesült Államok selejtező nélküli részvételére vonatkozó javaslatot, hogy a koronavírus-járvány miatt nem sikerült tető alá hozni a selejtezőtornát, márpedig a selejtezés határideje a november 2-val kezdődő héttel lejár.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elnöksége – összhangban a versenyszabályzattal – elfogadta az Egyesült Államok jelölését, indoklásában megemlítve, hogy az ország nemcsak szakmai szempontból, hanem a sportág televíziós terítését tekintve is a térség legfontosabb kézilabdanemzetének tekinthető.

Ugyancsak alátámasztotta a döntést, hogy a térség selejtezőjén indulni szándékozó válogatottak (Egyesült Államok, Grönland, Kanada, Puerto Rico) közül az Egyesült Államok végzett a legjobb helyen a legutóbbi hivatalos versenyen – hatodik lett a 2019-es Pánamerikai Játékok kézilabdatornáján.

Az amerikaiak Norvégiával, Ausztriával és Franciaországgal szerepelnek majd az E-csoportban. Az egyiptomi vb január 13-án kezdődik, és 31-én ér véget.

A tornán még egy hely kiadó.

2021-ES FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport:
Németország, MAGYARORSZÁG, Uruguay, Zöld-foki-szigetek
B-csoport: Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország
C-csoport: Horvátország, Katar, Japán, Angola
D-csoport: Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK
E-csoport: Norvégia, Ausztria, Franciaország, Egyesült Államok
F-csoport: Portugália, Algéria, Izland, Marokkó
G-csoport: Svédország, Egyiptom, Csehország, Dél-Amerika 4. számú csapata
H-csoport: Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik