Férfi kézi-vb: Akik nem játszottak, azokat féltettük a vírustól – Gulyás István

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 23:01
null
Gulyás István szövetségi kapitány szerint elfogadható volt a teljesítmény (Fotó: afp)
A magyar férfi kézilabda-válogatott 34–27-re legyőzte az újonc Zöld-foki-szigeteket, így sikerrel kezdte a szereplését a 2021-es egyiptomi világbajnokságon. A találkozó után Ancsin Gábor, Mikler Roland, Győri Mátyás és Gulyás István szövetségi kapitány értékelt.

A mérkőzés embere 7 góljával Ancsin Gábor lett, aki azzal kezdte az M4 Sportnak adott értékelését, hogy nagyon jó volt végre újra a pályán lenni.

„A vírus keresztülhúzta a felkészülést, úgyhogy jó volt végre éles mérkőzést játszani a csapattal. Nyilván rengeteg volt a hiba, amiket ki kell javítani, de első mérkőzésnek szerintem nem volt ez olyan rossz.”

Kérdésre válaszolva elmondta: miután az ellenfél csapatában többen is koronavírusosak lettek, tartottak a fertőzéstől, mert egyre kevesebb a játékosokban az antitest, illetve olyanok is vannak, akik nem estek még át a betegségen.

„Nehéz erre mit mondani, bízom benne, hogy senki nem kapta el a vírust, és gond nélkül készülhetünk tovább. A lényeg, hogy megvan a két pont és fejlődhetünk tovább.”

Mikler Roland csapatkapitány szerint egyáltalán nem volt optimális számukra a mérkőzés előtti bizonytalanság, hiszen azt sem tudták, lesz-e meccs és pontosan kik ellen fognak pályára lépni.

„Olyanban még nem volt részem világversenyen, hogy azt sem tudtuk, ki fog játszani az ellenfél csapatában. A sötétben tapogatóztunk, szó szerint a mérkőzés előtt egy órával tudtuk meg, hogy kik ellen fogunk játszani. Úgyhogy büszke vagyok a csapatra, voltak hibák, de ezeket minimálisra tudjuk csökkenteni, ha rendesen fel tudunk készülni az ellenfélből.”

Győri Mátyás két gólt szerzett a Zöld-foki-szigetek ellen, az egyiket kínai figurából.

„Ez abszolút be volt tervezve, Tatabányán sokat játsszuk ezt a Hornyák Petivel, úgyhogy nem volt újdonság. Az már inkább, hogy két-három órával a meccs előtt nem tudtuk, fogunk-e játszani, és ha igen, akkor kik lesznek a csapatban. Tipikus első meccs volt, nem sérült meg senki, reméljük, a Covid-tesztje is mindenkinek negatív lesz. A legfontosabb, hogy győzött a csapat.”

Gulyás István szövetségi kapitány kérdésre válaszolva elismerte: az összeszokottság még nem látszott a csapaton.

„Hiányoztak az edzőmeccsek. Tényleg nehéz a helyzet, rég játszottunk, kicsit döcögős volt az egész. Tipikus első világbajnoki mérkőzés volt, elfogadható teljesítménnyel.”

A találkozón a padról Máthé Dominik, ifj. Rosta Miklós és Borbély Ádám sem szállt be (míg a meccsre Székely Mártont, Bóka Bendegúzt és Rodríguez Pedrót nem neveztük), de a szakember elárulta: elsősorban a koronavírus miatt.

„Tizenkét játékosunknak van antitest a szervezetésben, úgyhogy akik nem játszottak, azokat féltettük, próbáltunk a biztonságra törekedni, mert nem tudhattuk, nincs-e vírushordozó az ellenfélnél. E megfontolás mentén állítottuk össze a csapatot.”

A magyar válogatott vasárnap Uruguay ellen folytatja szereplését a világbajnokságon.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ZÖLD-FOKI-SZIGETEK 34–27 (19–14)
Gíza, zárt kapuk mögött. Vezette:
Emam, Hedaja (egyiptomiak)
MAGYARORSZÁG: Mikler – HORNYÁK P. 4, ANCSIN G. 7, Lékai 2, Bánhidi 3, Szita 1, Sunajko S. 4. Csere: Sipos 1, Topic 1, Balogh Zs. 4 (1), Győri M. 2, Nagy Bence 4, Hanusz 1. Szövetségi kapitány: Gulyás István
ZÖLD-FOKI-SZIGETEK: E. Fernandes – A. Furtado 5, Araujo 2, Moreno 3, SEMEDO 6 (1), G. FURTADO 5 (2), A. Pereira 2. Csere: Almeida (kapus), G. dos Santos, Pina 2, Landim 2. Mb. szövetségi kapitány: Ruí Ferreira
Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–1. 8. p.: 5–4. 12. p.: 8–4. 23. p.: 14–8. 26. p.: 17–10. 37. p.: 24–15. 45. p.: 26–19. 51. p.: 28–22. 55. p.: 31–23
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/3

A csoport másik mérkőzésén
Németország–Uruguay 43–14 (16–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik