Férfi kézi-vb: a horvátok nem térnek magukhoz a kapitányuk különös interjúja után – videó

Vágólapra másolva!
2023.01.24. 19:14
null
Hrvoje Horvat furcsa interjút adott
Mint beszámoltunk róla, a horvát férfi kézilabda-válogatott a 9. helyen végzett a lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságon. Horvátországban egyértelműen csalódásként élik meg a szereplést, amit még csak tetézett a sokak által kritizált Hrvoje Horvat szövetségi kapitány furcsa televíziós interjúja.

 

A horvátok egy szoros első félidő után 43–32-re nyertek Bahrein ellen a középdöntő utolsó fordulójában, és harmadikként zártak a csoportjukban, az összesítésben pedig a 9. pozícióban végeztek. A negyeddöntőről és a biztos olimpiai selejtezős szereplésről lemaradtak, azonban a 9. hely még könnyen kvalifikációs lehetőséget biztosíthat a számukra a későbbiekben.

A Bahrein elleni meccs után Hrvoje Horvat értékelte a meccset és a teljes vb-szereplést a horvát RTL riporterének. A szövetségi kapitány először egy szívet küldött valakinek a kamerán keresztül, majd jöttek a kellemetlenebb kérdések.

„Jelen pillanatban alig várom, hogy újra lássam a családomat, utána döntök a jövőmről” – válaszolta a jövőjét firtató kérdésre. Amikor azt tudakolták tőle, élvezi-e a horvát szövetség bizalmát, csak tátogott válasz helyett. Később úgy védekezett, hogy nem hallotta a kérdést. Aztán arra sem adott egyértelmű feleletet, csalódás-e a szereplés.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

„Az Egyiptom elleni meccset leszámítva jó világbajnokságon vagyunk túl, az öt-egyes védekezésnek kell lennie a védjegyünknek a jövőben, ami visszarepít minket a világelitbe” jegyezte meg Horvat, akinek az interjúja nagy visszhangot váltott ki odahaza.

„Ez szégyenletes, ilyennel még nem találkoztam. Beszélhetünk a játékosokról, a meccsről, de ezen a tiszteletlenségen nem tudok napirendre térni. Cveba (Horvat beceneve a szerk.), itt az idő! És azoknak is, akik kinevezték”mérgelődött Petar Metlicic, a korábbi 175-szörös válogatott átlövő, aki 2015 és 2017 között másodedző volt a nemzeti csapatnál.

A korábban Veszprémben is játszó kiváló beálló, Bozidar Jovic is igencsak felháborodottan reagált: „Nem jutok szóhoz. Szégyen, hogy a horvát kapitány így képvisel minket egy vébén. Képzeljék el, mi lenne, ha a miniszterek valami hasonlót tennének Brüsszelben. Én szégyenkezem helyette is. Nemcsak az újságírót nem tisztelte, hanem a közvéleményt és az egész kézilabdás társadalmat sem. Mondhatta volna, hogy nem kívánja kommentálni a kérdést. A csapat pont úgy játszott, ahogy a kapitány viselkedett szégyenletesen.”

Horvattal ellentétben a szövetség közleményében egyértelműen csalódásként jellemezte a férfiválogatott vb-szereplését, egyúttal Lino Cervar koordinátortól várják, hogy foglaljon állást a szakember további sorsáról. A legendás korábbi kapitány javaslatáról végső soron majd a szövetség elnöksége dönt.

Cervar egyelőre nem akart elhamarkodottan nyilatkozni, míg Horvat hazatérve egyszerűen válasz nélkül elsétált az újságírók mellett a zágrábi reptéren.

A VILÁGBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
9. Horvátország
10. Szlovénia
11. Szerbia
12. Izland
13. Portugália
14. Hollandia
15. Lengyelország
16. Bahrein
17. Brazília
18. Montenegró
19. Argentína
20. Egyesült Államok
21. Belgium
22. Katar
23. Zöld-foki-szigetek
24. Irán

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
DÖNTŐ
1. 29. Stockholm
A HARMADIK HELYÉRT
1. 29. Stockholm
AZ ÖTÖDIK HELYÉRT
1. 29. Stockholm
A HETEDIK HELYÉRT
1. 29. Stockholm
ELŐDÖNTŐ
1. 27. 1. negyeddöntő győztese–3. negyeddöntő győztese
1. 27. 2. negyeddöntő győztese–4. negyeddöntő győztese
AZ 5–8. HELYÉRT
1. 27. Stockholm 1. negyeddöntő vesztese–3. negyeddöntő vesztese
1. 27. Stockholm 2. negyeddöntő vesztese–4. negyeddöntő vesztese
NEGYEDDÖNTŐ
1. 25. 20.30
Gdansk
Franciaország–Németország
1. 25. 18.00
Gdansk Norvégia–Spanyolország
1. 25. 20.30
Stockholm Svédország–Egyiptom
1. 25.18.00
StockholmDánia–MAGYARORSZÁG

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik