Férfi kézi: nagy bajban a Kielce, a játékosok január végéig adtak haladékot

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 12:41
null
Gondok a Kielce költségvetésében, a játékosok egyelőre türelmesek (Fotó: Getty Images)
Továbbra sem felhőtlen a hangulat az utóbbi évtized legeredményesebb lengyel kézilabdacsapatánál, a Kielcénél: a klub a főszponzora elvesztése óta anyagi nehézségekkel küzd, aminek gyors változás hiányában súlyos következményei lehetnek – számolt be róla a SportoweFakty.

Két hónapja már annak, hogy szakított főszponzora a korábbi Bajnokok Ligája-győztes Kielcével. A legnagyobb lengyel sörfőzde, a Van Pur kiszállásával a kézilabdaklub elesett költségvetése 30 százalékától – az egyesület ennek következményeként nem tudja állni a játékosok fizetésének egy részét. A forrás szerint a játékosok január 31-ig adtak haladékot, a vezetőségnek tehát e hónap végéig megoldást kell találnia. Az ügyben a kielceiek marketingigazgatója, Pawel Papaj is megszólalt.

A játékosok több hete tudnak a kialakult helyzetről, de profik, nem mutatták ki, hogy problémáik lennének a klubbal. Szinte tökéletesen lehoztuk az őszi szezont, csak a végén szenvedtünk vereséget a Plocktól. A játékosok tudják a dolgukat, ahogyan mi is tisztában vagyunk azzal, hogy kielégítő fizetés hiányában többen is más megoldást keresnének” – utalt a csapattagok esetleges távozására Papaj.

A Kielcét továbbra is támogatja az Industria, de az egyesületnek ennél nagyobb szponzori megállapodásra lenne szüksége a költségvetés stabilizálására. A klubot 2023-ban a városi önkormányzat sem segíti, így a teljes összeomlás és az európai elitből való kiesés elkerülésére sürgősen pénzre van szüksége a kielcei gárdának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik