Férfi kézi MK: a Fejér-B.Á.L. Veszprém az első döntős

P. B., CS. B.P. B., CS. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.23. 18:23
A férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében a Fejér-B.Á.L. Veszprém 30–27-re legyőzte a Budakalászt, így bejutott a vasárnapi fináléba, ahol a Pick Szeged–Telekom Veszprém mérkőzés győztesével találkozik.
A Fejér-B.Á.L. Veszprém jutott elsőként döntőbe 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Török Attila)
A Fejér-B.Á.L. Veszprém jutott elsőként döntőbe A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Török Attila)

Az első, ami feltűnt a Magyar Kupa első elődöntője előtt, hogy a meccskeretben nem szerepelt a Budakalász legjobb góllövője, az NB I legutóbbi gólkirálya, a montenegrói jobbátlövő, Ivan Perisics, aki a hírek szerint távozik a klubtól. A találkozó nagyon gyengén, sok hibával indult, az első öt percben nem is esett gól, majd a félidő második részében a Fejér-B.Á.L. Veszprém lassan átvette az irányítást, miközben a Kalász az emberelőnyös helyzeteit sem tudta kihasználni. Egyedül a második játékrész első felében volt néhány perc, amikor úgy tűnt, fel tud zárkózni Csoknyai István csapata, de három gólnál közelebb kerülni így sem tudott ellenfeléhez.

Pedig sokat hibázott Éles József együttese is, amely az utolsó negyedórában már nem engedte, hogy kicsússzon a kezéből a mérkőzés. Sikere (30–27) azt jelenti, hogy bejutott a vasárnapi döntőbe, egyben kivívta az indulási jogot az Európa-ligában. A különbséget egyébként ezúttal az jelentette, hogy a veszprémieknél három kiemelkedő teljesítmény is volt: a 36 százalékos hatékonysággal védő Borbély mellett az irányító Fazekas Gergő és a balszélső Hári Levente is kilenc lövésből hét gólt szerzett. Nemes gesztus volt, hogy a Telekom Veszprém szurkolói a másik városi gárdának szurkoltak és hosszan ünnepelték a Fejér-B.Á.L. Veszprém megérdemelt győzelmét.

KÉZILABDA
FÉRFI MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, GYŐR
ELŐDÖNTŐ

FEJÉR-B.Á.L. VESZPRÉM–SCHIESZL-BUDAKALÁSZ KZRT. 30–27 (16–11)
Győr,
Audi Aréna, 3500 néző. V: Altmár, Horváth M.
FEJÉR-B.Á.L.:
Borbély Á. – Tóth P. 2, Széles 3, Bugyáki, Vajda H. 2, FAZEKAS G. 7, HÁRI 7 (5) Csere: ÉLES B. 4, TÓTH JÓZSEF 4, Kristóf M. 1, Szmetán. Edző: Éles József
BUDAKALÁSZ: Váczi D. – VARJÚ 6, Sinkovits 4, Schmid, Mikalin, Juric-Grgic 5 (1), Holpert 1. Csere: Djordjeszki (kapus), KISS B. 4, Dávid M., Tyiskov 2, Koncz 1, Kovács D. 1, Fórizs 2, Maracskó 1. Edző: Csoknyai István
Az eredmény alakulása. 12. perc: 4–4. 16. p.: 7–4. 20. p.: 11–6. 24. p.: 14–8. 36. p.: 21–14. 42. p.: 22–19. 51. p.: 26–20. 56. p.: 29–23
Kiállítások: 18, ill. 16 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Éles József: – Úgy izgultunk a héten, mint a fene, nem voltunk jó passzban, mert két vereség után érkeztünk. A Budakalász rendkívül jó csapat, de jól felkészültünk. Az első félidő fegyelmezett játéka megalapozta a győzelmünket.
Csoknyai István: – Nagyon rosszul kezdtünk, az akarás megvolt bennünk, de nem játszottunk jól, nem éreztük a távolságot, rengeteg eladott labdánk volt, amit a Veszprém kihasznált. Sok hibával kézilabdáztunk, összességében nem volt benne, hogy utolérjük az ellenfelet.

KÉSŐBB
19.15: Pick Szeged–Telekom Veszprém (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik