SZ. R. 2021.06.10 12:31 Frissítve: 2021.06.10 15:23

Férfi kézi: Marian Cozmáról szektort neveznek el az új szegedi arénában

Korábbi játékosairól nevezi el az új Aréna szektorait a Mol-Pick Szeged – számolt be a döntésről a pickhandball.hu. A honlap szerint a két alapítóról, dr. Bérczi Mihályról és Ludányi Mártonról sem feledkezik meg az együttes, a vendégszektor pedig Marian Cozma nevét viseli majd.

Marian Cozma családja megható levélben köszönte meg a Szegednek a gesztust (Fotó: NS-archív)

 

A döntés után a klub elnöke, Szűcs Ernő Péter jelentette be, hogy az első, aki örökre beíródik a szegedi történelemkönyvekbe, Jonas Källman lesz, hiszen az egyik szektor az ő nevét viseli majd.

Az új létesítmény három épületből áll majd: az első csapat mellett a Pick Akadémiának is otthont ad, valamint a fiatal játékosok számára egy kollégium is rendelkezésre áll majd. Az aréna neve még nem végleges, hamarosan arról is bejelentést fog tenni a klub vezetése.

A közleményből kiderül, hogy a létesítményben lévő csarnok 8300 fő befogadására lesz képes, amely a klub alapítójáról, dr. Bérczi Mihályról kapja a nevét. Az akadémiai csarnok – amely 1500 nézőt tud befogadni – Ludányi Márton, a klub másik alapítójának és legendás utánpótlásedzőjének nevét viseli.

A Mol-Pick Szeged az említett személyek mellett minden olyan játékosról, klubhoz kötődő emberről szeretne méltó módon megemlékezni, akik sokat tettek a szegedi férfi kézilabdáért. Többek között Szabó „Sonka" László, Tóth Géza, Lele Ambrus és Zubai Szabolcs neve is ott lesz az új arénában. Az is kiderült, hogy a vezetőség a tragikusan fiatalon elhunyt Marian Cozma családjával is felvette a kapcsolatot, akik megható levélben köszönték meg, hogy nem felejtették el fiúk nevét. Ennek köszönhetően a vendégszektort a Veszprém egykori kézilabdázójáról nevezik el.

„A szegedi kézilabda idén ünnepli hatvanadik évfordulóját, így természetesen nem a szektorok elnevezése lesz az egyetlen, mellyel a jelen emléket kíván állítani a múltnak – folytatta Szűcs Ernő Péter. 2021 már most is kiemelkedő év történelmünkben, hiszen amellett, hogy ismét magyar bajnoki címet nyertünk, az év második felében méltó helyükre költözhetnek csapataink és a szurkolóink is. Célunk, hogy az épülő aréna ne csak otthonunk legyen, de emléket is állítson az elmúlt hatvan évnek.”

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.