B. Á. 2020.01.29 18:25 Frissítve: 2020.01.30 10:38

Férfi kézi: két érkező, egy-egy visszatérő, hosszabbító és távozó Veszprémben

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata több bejelentést is tett szerda délután a hivatalos oldalán: Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda a következő idényben már a bakonyiakat erősíti, akárcsak a La Riojától visszatérő Ligetvári Patrik. A klub ugyanakkor megerősítette, hogy Mirsad Terzic távozik, a súlyos sérülést szenvedő Kent Robin Tönnesennel viszont hosszabbítottak.

Danyiil Siskarjov a Vardar Szkopjétól szerződik Veszprémbe (Fotó: AFP)

 

Siskarjov és Maqueda lehetséges érkezéséről sajtóhír szintjén már korábban beszámoltunk. Az orosz jobbszélső 2014 óta a Vardar játékosa, két Bajnokok Ligája-győzelmet aratott a klubbal. Veszprémben a nyáron távozó szlovén Dragan Gajic helyét veheti át, aki a közösségi oldalán jelentette be, hogy elhagyja a magyar csapatot.  Ami Maquedát illeti, a rivális Mol-Pick Szeged spanyol világbajnok jobbátlövőjének az idény végén lejár a szerződése a Tisza-partiaknál, így ingyen igazolhat Veszprémbe. Mind Siskarjov, mind Maqueda két esztendőre kötelezte el magát új együtteséhez.

Tönnesen szerződését további egy plusz egy évvel hosszabbítja meg a magyar bajnoki címvédő. A norvég válogatott jobbátlövő a Vardar Szkopje elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccsen szenvedett Achilles-ín-szakadást még december elején. A légióst hazájában megműtötték, a felépülése legalább hat hónapot vesz igénybe, így a rutinos játékosra ebben az idényben már nem számíthat a magyar klub.

Ligetvári és Terzic sorsáról – előbbi visszatér, utóbbi távozik – Nagy László már korábban is beszélt, és a sportigazgató bejelentéseit most a veszprémi egyesület is megerősítette.

A 23 éves Ligetvári Patrik gyermekkora óta a Veszprém játékosa. A legutóbbi két idényben kölcsönben Spanyolországban kézilabdázott. Előbb az Ademar Leónban, jelenleg pedig a La Riojában játszik.

A 36 esztendős Mirsad Terzic 2018 decemberében írta alá 2020 nyaráig szóló megállapodását, amit a Veszprém nem hosszabbít meg. A bosnyák védő 2009 óta erősíti a bakonyiakat. A klub szívesen megtartotta volna utánpótlás-koordinátorként, de a védőspecialista úgy érezte, még van benne lendület ahhoz, hogy folytassa játékos-pályafutását, így egyik félnek sem volt más lehetősége, csak az, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését.

„Örülök az új igazolásoknak, de azt sem szabad elfelejteni, ezzel egy időben olyan játékosoktól is meg kell válni, akik sokat tettek a Veszprémért – mondta el David Davis, a Veszprém edzője. – Az edzői szakma egyik leghálátlanabb feladata, amikor egy játékossal közölni kell, hogy a jövőben nem számít rá a klub. Ami nálunk szükséges: a győztes mentalitás. Ne azért akarjon valaki idejönni, mert a BL-ben szeretne pályára lépni, esetleg mert közel van a Balaton.”

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.

2021.09.14 21:36:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy mindkét topcsapatunk a legjobbak között van!

2021.09.11 15:06:05

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyértelmű az üzenet, a Bajnokok Ligája első fordulójában szuperrangadót nyert meg a magyar csapat.

2021.09.11 14:57:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Igaz, nagyon közel állt a győzelemhez a magyar csapat, de az utolsó dobást a kapufára tolta a hazai kapus.