Férfi kézi: Ligetvári a következő idényben újra Veszprémben játszik

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 08:40
null
Ligetvári a következő idényt újra Veszprémben kezdheti meg (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója egy interjúban elmondta, két légiós távozik a bakonyi klubtól, s a férfi kézilabda Európa-bajnokságon remekül teljesítő, jelenleg kölcsönben Spanyolországban szereplő Ligetvári Patrik visszatér nevelőegyesületéhez.

„Bodó Ricsi, Ancsin Gábor kint sem volt az Eb-n, ennek ellenére magas szinten játszottunk. Ligetvári Patrik teljesítménye például önmagáért beszél. A Spanyolországban eltöltött idő alatt sokat fejlődött a személyisége, ez visszaköszönt az önbizalmán, a játékán” – nyilatkozta a 24.hu-nak Nagy László, aki a válogatott szakmai stábjának tagjaként segítette Ligetváriékat az Eb-n.

Nagy László elárulta, Ligetvári a következő idényt a Veszprémben kezdi meg.

„Játszani fog, ez nem kérdés. Mackovsek nem hosszabbít, Terziccsel nem hosszabbítunk, úgyhogy két játékos helyére érkezik Patrik, rengeteg mérkőzés áll előtte” – mondta Nagy, aki hozzátette, tudatosan csinálnak helyet Ligetvárinak a keretben, mert bíznak benne. A veszprémi sportigazgató – aki egyben a magyar szövetség alelnöke is – megjegyezte, nemcsak védekezésben, hanem támadásban is számítanak Ligetvárira.

Azt már korábban megírtuk, hogy a szlovén Borut Mackovsek a nyáron a rivális Mol-Pick Szegedhez igazol. A 36 esztendős Mirsad Terzic 2018 decemberében írta alá 2020 nyaráig szóló megállapodását, amit a Veszprém nem hosszabbít meg. A bosnyák védő 2009 óta erősíti a veszprémieket.

A 23 éves Ligetvári Patrik gyermekkora óta a Veszprém játékosa. A legutóbbi két idényben kölcsönben Spanyolországban kézilabdázott. Előbb az Ademar Leónban, jelenleg pedig a La Riojában játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik