nemzetisport.hu 2019.12.02 12:16 Frissítve: 2019.12.02 16:32

Férfi kézi: Tönnesen sérülése súlyos, véget ért számára az idény

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján közölte, hogy a Vardar Szkopje elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccsen Kent Robin Tönnesen Achilles-ín-szakadást szenvedett. A norvég légióst hazájában megműtik, a felépülés legalább hat hónapot vesz igénybe – a rutinos jobbátlövőre ebben az idényben már nem számíthat a magyar klub.

 

A Vardar Szkopje otthonában kilenc góllal megnyert mérkőzés második félidejében sérült meg Tönnesen, akinek a lábát még éjjel begipszelték Budapesten, majd Veszprémbe szállították. A hétfő kora reggeli MRI-n kiderült, hogy sérülése súlyos, elszakadt az Achilles-ín a lábában. A klub tájékoztatása szerint még a héten, Norvégiában megműtik a jobbátlövőt, aki ebben az idényben így már aligha léphet pályára.

Jobbátlövőben így nagyobb szerepet kaphat az egyiptomi Jahja Omar, míg a lengyel Pawel Paczkowski csak nemrég tért vissza hosszú kihagyásból, neki még időre van szüksége, hogy formába lendüljön, 

Az északmacedón csapat elleni találkozón Andreas Nilsson is megsérült, de nem tört el az ujja, így rá nem vár hosszabb kihagyás. Ezzel együtt nincs szerencséje a sérülésekkel az utóbbi időben a Veszprémnek, irányítóban Kentin Mahét meg kellett műteni, és négy hónapig biztosan nem lehet vele számolni, de Lékai Máté sem bevethető.

A Veszprém legközelebb szombaton (19.30), a Mol-Pick Szeged elleni bajnoki rangadón lép pályára. A Bajnokok Ligájában a B-csoport második helyén várja a februári folytatást.

2019.12.15 11:56:02

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Spanyolország támadhatott a győzelemért, végül egy hetessel Hollandia nyert.

2019.12.13 19:12:09

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ám most már elkerülhetetlenül szükség lesz arra is, hogy a magyar női kézilabda-válogatott torkán a késsel, kétségbeesetten küzdve is képes legyen bravúrgyőzelmeket aratni – ugyanis most ez az állomás következik.

2019.12.12 15:31:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A svédek kiütötték a németeket, a magyar női kéziválogatott utazhat a kvalifikációs tornára.

2019.12.11 04:14:17

Kézilabda PAPP BÁLINT

A szövetségi kapitánynak is van miből okulnia; csak szélről nem lehet meccseket nyerni.

2019.12.11 06:56:18

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), HATÁR DÁVID (Budapest), RUSZNÁK GYÖRGY (Budapest)

Norvég–spanyol és orosz–holland elődöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon.