nemzetisport.hu 2019.12.02 12:16 Frissítve: 2019.12.02 16:32

Férfi kézi: Tönnesen sérülése súlyos, véget ért számára az idény

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján közölte, hogy a Vardar Szkopje elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccsen Kent Robin Tönnesen Achilles-ín-szakadást szenvedett. A norvég légióst hazájában megműtik, a felépülés legalább hat hónapot vesz igénybe – a rutinos jobbátlövőre ebben az idényben már nem számíthat a magyar klub.

 

A Vardar Szkopje otthonában kilenc góllal megnyert mérkőzés második félidejében sérült meg Tönnesen, akinek a lábát még éjjel begipszelték Budapesten, majd Veszprémbe szállították. A hétfő kora reggeli MRI-n kiderült, hogy sérülése súlyos, elszakadt az Achilles-ín a lábában. A klub tájékoztatása szerint még a héten, Norvégiában megműtik a jobbátlövőt, aki ebben az idényben így már aligha léphet pályára.

Jobbátlövőben így nagyobb szerepet kaphat az egyiptomi Jahja Omar, míg a lengyel Pawel Paczkowski csak nemrég tért vissza hosszú kihagyásból, neki még időre van szüksége, hogy formába lendüljön, 

Az északmacedón csapat elleni találkozón Andreas Nilsson is megsérült, de nem tört el az ujja, így rá nem vár hosszabb kihagyás. Ezzel együtt nincs szerencséje a sérülésekkel az utóbbi időben a Veszprémnek, irányítóban Kentin Mahét meg kellett műteni, és négy hónapig biztosan nem lehet vele számolni, de Lékai Máté sem bevethető.

A Veszprém legközelebb szombaton (19.30), a Mol-Pick Szeged elleni bajnoki rangadón lép pályára. A Bajnokok Ligájában a B-csoport második helyén várja a februári folytatást.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!

2020.02.12 18:28:23

Kézilabda H. Á.

Nem sikerült a visszavágás az őszi vereségért: a Veszprém Kielben is kikapott, a németek a csoportelsők.