Férfi kézi: Gensheimer mellett többen is lemondták a német válogatottságot

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.12. 10:57
null
Steffen Weinhold (balra) és Uwe Gensheimer sem lép többet pályára a német válogatottban (Fotó: AFP)
Uwe Gensheimer és Steffen Weinhold sem lép többet pályára a német férfiválogatottban, Hendrik Pekeler szünetet tart, Johannes Bitter pedig csak vészhelyzet esetén húz újra címeres mezt – írja a Német Kézilabda-szövetség közleménye.

A német válogatott a tokiói olimpián a negyeddöntőben Egyiptom ellen búcsúzott, végül a 6. helyen zárt. Ezt követően a gárda két szupersztárja, a Rhein-Neckar Löwen 34 esztendős balszélsője, Uwe Gensheimer és az egy évvel idősebb jobbátlövő, Steffen Weinhold is visszavonul a nemzeti csapattól. A csapatkapitányi posztot betöltő Gensheimer 204 mérkőzésen 923 gólt szerzett, amivel a válogatott történetének harmadik legeredményesebb játékosa. A Kielt erősítő Weinhold 137 találkozón 336-szor talált be.

Mindketten ott voltak a riói olimpián bronzérmes német együttesben, Weinhold emellett Eb-t is nyert 2016-ban – Gensheimer sérülés miatt maradt le arról a kontinensviadalról.

„Gyermekkori álmom volt, hogy válogatott játékos legyek. A címert a mellkasomon viselni és a nemzeti csapat kapitányának lenni mindig is hatalmas megtiszteltetés volt számomra. Büszkén és hálával tekintek vissza erre a hosszú időszakra, és soha nem fogom elfelejteni az ezzel kapcsolatos élményeket" fogalmazottGensheimer, aki 2005-ben debütált nemzeti színekben.

A 38 éves Johannes Bitter 2002-ben szerepelt először a német válogatottban – ezt további 169 alkalom követte –, amellyel 2007-ben világbajnokságot nyert. A nyártól újra Hamburgban védő kapus vészhelyzet esetén rendelkezésre áll, de elmondta, itt az idő, hogy átadja a helyét a fiatalabb generációnak.

Az Eb-győztes Hendrik Pekeler hosszabb szünetet tart, mivel több időt szeretne a családjával tölteni. A Kiel 30 éves beállója a német védelem vezére volt, 122 meccsen 210 gólt lőtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik