Férfi kézi: Flensburgban folytatja a dánok nagy ígérete – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.11. 13:05
null
Simon Pytlick nyártól Flensburgban folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
A német férfi kézilabda-bajnokságban jelenleg ötödik helyen álló Flensburg-Handewitt hivatalos honlapján számolt be róla, hogy nyártól a csapatnál folytatja pályafutását a dán GOG-től érkező válogatott balátlövő, Simon Pytlick, valamint a beálló, Lukas Jörgensen is.

Mint beszámoltunk róla, a dánok 22 éves világbajnokát, a januári, svéd, lengyel közös rendezésű tornán az All Star-csapatba is beválasztott Simon Pytlicket négymillió dán koronáért (kb. 200 millió forint) veheti meg a német Flensburg.

A dán GOG-nál 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkező játékos nyáron távozik jelenlegi csapatától és a beállóval, Lukas Jörgensennel együtt a német klubnál folytatja pályafutását.

„Már az első találkozásoknál tudtam, hogy nagyon jól illeszkedni fogok a Flensburgba, ezért is döntöttem úgy, hogy ide igazolok. Már alig várom, hogy a következő idényben a Flensburg mezét viseljem. A klub Európa legjobbjai közé tartozik, és szeretnék segíteni neki ambiciózus céljai elérésében” – mondta új csapata honlapján Simon Pytlick.

A 20 dán válogatottsága alatt 82 gólt szerző Pytlick 2027 nyaráig, Jörgensen 2026. június 30-ig írt alá Flensburgban, ám sem a német, sem a dán klub nem részletezte a klubváltás körülményeit vagy az átigazolás díját.

A Flensburgnál egyébként jelenleg hét dán játékos szerepel: Kevin Möller, Emil Jakobsen, Johan Hansen, Mads Mensah Larsen, Aaron Mensing, Lasse Möller és Simon Hald, ugyanakkor utóbbi nyáron hazatér az Aalborghoz, míg a hírek szerint Mensing épp a GOG-hez tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik