Férfi kézi: rekordösszeget fizet a legnagyobb tehetségért a Flensburg – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.10. 15:10
null
Simon Pytlick nyáron rekordösszegért távozhat a GOG-tól (Fotó: Getty Images)
Minden idők legdrágább kézilabdás átigazolását ütheti nyélbe egymással a német Flensburg-Handewitt és a dán GOG, hiszen a skandináv csapat a hírek szerint négymillió dán koronát (kb. 200 millió forint) kap a németektől a világ egyik legjobb balátlövőjének tartott Simon Pytlickért, aki a januári svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokság álomcsapatába is bekerült.

A dán Tv2 úgy tudja, a Flensburg és a GOG a kézilabda történetének egyik – ha nem a – legnagyobb összegű átigazolását ütheti nyélbe, ha a dánoktól a németekhez igazol a 22 éves Simon Pytlick.

„Meggyőződésem, hogy ez a valaha volt legnagyobb üzlet a dán férfi kézilabda-bajnokságban. Simon Pytlick egy ékszer és jelenleg a világ legjobb balátlövője, ezért érthető, hogy a legnagyobb és leggazdagabb klubok érdeklődnek iránta” – mondta a dán Tv2-nek Bent Nyegaard, a GOG korábbi edzője, kézilabda-szakértő.

„Természetesen a GOG nem engedhette el őt átigazolási díj nélkül. Becslésem szerint négymillió dán koronát fizetnek érte” – tette hozzá Nyegaard.

A dán lap azt írja, ha Nyegaard értesülése valós és tényleg négymillió dán koronát fizetnek Pytlickért, akkor az átlövő nevéhez köthető a kézilabda történetének legdrágább átigazolása, a korábbi csúcsot 2010-ben a svájci Andre Schmid állította fel, hiszen az irányítóért a német Rhein-Neckar Löwen 3.5 millió dán koronát fizetett a Bjerringbro-Silkeborgnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik