Férfi kézi: eldőlt, Nedim Remili Veszprémben folytatja

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 18:14
null
Nedim Remili az idei világbajnokságon Dánia ellen (Fotó: AFP)
A francia válogatott Nedim Remili a Telekom Veszprémben folytatja pályafutását – tudtuk meg a magyar kézilabdaklub hivatalos honlapjának szerda esti híréből. A 195 cm magas jobbátlövő 3 és fél éves szerződést kötött, így 2026-ig erősíti a Veszprém keretét.

 

„Büszkén és nagy örömmel jelentem be új jobbátlövőnk, Nedim Remili érkezését – idézi a veszprémi klubhonlap Csík Zoltánt, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatóját. – A világklasszis kézilabdázó azonnali hatállyal érkezik hozzánk Veszprémbe az Industria Kielce csapatától sérült játékosunk, Jahja Omar pótlására. Jahja sérülése komplikált helyzetbe hozott minket, hiszen szezon közben még nehezebb olyan minőségi játékost találni, akinek az érkezésével fenntarthatók az adott évre kitűzött célok. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a tulajdonosnak, Mészáros Lőrincnek és a tulajdonosi jogokat gyakorló társaságnak, a Duna Aszfalt Zrt.-nek, hogy ebben a bonyolult gazdasági helyzetben rendkívüli anyagi áldozatot hoztak a veszprémi kézilabda sikeréért.”

Nedim Remili 1995. július 18-án született Créteil városában, 2013 és 2016 között szülővárosa alakulatában játszott, következett a PSG, majd 2022 nyarán a Kielcéhez szerződött. Ez az időszak nem tartott sokáig: a napokban beszámoltunk arról, hogy a lengyel csapat elvesztette főszponzorát, ennek következtében nem lesz képes megtartani a legjobbjait, így Remilit sem, aki az idei világbajnokságon az álomcsapatba is bekerült.

A francia átlövő a mostani BL-kiírásban eddig 26 gólt jegyzett, és a veszprémiek remélik, hogy az egyenes kieséses szakasztól kezdve tovább gyarapítja majd találatai számát (az olimpiai és világbajnok kézilabdázó a csoportkörben még nem léphet pályára az EHF szabályzata szerint).

Remili 2017-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai bajnok lett, és tagja volt az idei vb-n ezüstérmes francia válogatottnak is. Mindhárom tornán beválasztották az All Star-csapatba.

Remilit a dán GOG elleni BL-mérkőzés előtt már be is mutattak a Veszprém Aréna közönségének.

Remili már Veszprém-mezben (Fotó: Szabó Miklós)
Remili már Veszprém-mezben (Fotó: Szabó Miklós)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik