Kézilabda: francia klasszissal pótolhatja Jahját a Veszprém – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.02.02. 19:30
null
Nedim Remili Veszprémben folytathatja a pályafutását (Fotó: Getty Images)
Korábban beszámoltunk arról, hogy nincs könnyű helyzetben a Kielce férfi kézilabdacsapata. Az Ouest-France és a Nemzeti Sport információi szerint a Telekom Veszprém kaphat az alkalmon és megszerezheti a lengyel klub jobbátlövőjét, Nedim Remilit, aki a világbajnokságon az álomcsapatba is bekerült.

 

Nagy bajban van a lengyel Kielce, hiszen 2022 végén elvesztette főszponzorát, a Van Purt (a legnagyobb lengyel sörfőzde). Ebből az egyezségből származott a klub költségvetésének 30 százaléka, s mivel egyelőre nincs meg az új főszponzor, könnyen lehet, hogy a legnagyobb sztárok még a télen távoznak tőle.

A klub keddiközleményébenúgy értesítette játékosait, szurkolóit, hogy a 2022–2023-as idényben még biztosan minden az eredeti tervek szerint halad, míg a következő idényre vonatkozó költségvetés bejelentését márciusra tolja.

A lengyel sajtó korábban arról cikkezett, hogy a Pick Szeged szerződtetné a vezetőedzőt, Talant Dujsebajevet, valamint a tréner két fiát, a 30 éves jobbátlövő Alex Dujshebaevet, illetve a 25 esztendős Daniel Dujshebaevet is.

Az Ouest-France arról ír, hogy már a télen távozhat a lengyelek jobbátlövője, a világbajnokságon ezüstérmet szerző, francia Nedim Remili, akit a Telekom Veszprém tudna a soraiban. A bakonyi klub vele pótolná Jahja Omart, akinek decemberben szakadt el a keresztszalagja és ebben az idényben már nem lép pályára. A lap azt is hozzáteszi, hogy van esély arra is, hogy Remili ismét kikössön Párizsban, – ahol korábban 2016 és 2022 között játszott – mivel a PSG 2023 nyarán megválik Dainis Kristopanstól.

Egyes források szerint a Kielce francia játékosai már négy hónapja nem kapták meg a fizetésüket, és többen is távoznának, köztük Dylan Nahi is, aki az információk szerint a Szegeddel folytat tárgyalásokat. A handballnews.pl felhívta a figyelmet arra, hogy a lengyel klub elnöke a Rzeczpospolitának adott interjújában arról beszélt, hogy az egyik játékosuk megegyezett új csapatával, a bejelentés pedig már pénteken várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik