Férfi kézi Eb: az EHF naponta krízismegbeszélést tart

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 15:57
null
Hausleitner szerint mindenki játszani akar (Fotó: EHF)
A koronavírus omikron variánsa nagy kihívás elé állítja a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezőit, ám ahogy Martin Hausleitner, az európai szövetség (EHF) főtitkára hangsúlyozta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a torna végigmenjen.

Az Európa-bajnokság január 13-i rajtja óta több mint 60 játékosnál mutatták ki a koronavírust. Az új variáns felbukkanása komoly nehézséget jelent a torna lebonyolításában, mindössze néhány válogatott mondhatja el magáról, hogy megúszta eddig pozitív eset nélkül. Martin Hausleitner EHF-főtitkár pénteki online sajtótájékoztatóján azonban leszögezte, egyértelmű cél, hogy az Eb végig lemenjen.

Minden nap krízismegbeszélést tartunk. Napról napra értékeljük a helyzetet, mert nem tudhatjuk, mit hoz a holnap. A jelenlegi terv, hogy befejezzük az Eb-t. Szoros kapcsolatban vagyunk a csapatokkal, és megvannak rá az embereink, hogy megoldjunk minden felmerülő problémát” mondta el Hausleitner.

A válogatottakat azonban nem egyforma mértékben sújtotta a Covid, korábban a németek és a horvátok voltak a legnagyobb bajban, de azóta például két csoportellenfelünk, Izland és Hollandia is több pozitív esetet jelentett.

A németeknél 12 játékos volt eddig érintett, az is felmerült, hogy egyáltalán folytatni tudják-e az Eb-t. Végül visszalépésre nem került sor, azonban Bent Nyegaard, a dán Tv2 szakértője szerint ilyen körülmények között nem sok értelme van a tornának. Az EHF főtitkára nem osztja ezt a véleményt.

Egy nagyon is versenyképes tornáról beszélhetünk. A körülmények ugyan változnak, de tudjuk, hogy a csapatok is játszani szeretnének, és ezért hajlandóak lejjebb adni az igényeikből. Igazságos a játék, hiszen a csapatok egymás ellen küzdenek” – fejtegette Hausleitner.

Tisztában vagyunk vele, hogy rövid időn belül egy teljesen más környezethez kellett alkalmazkodnunk. A helyzet már jóval különbözik a decemberi női világbajnokságon tapasztalttól. Az omikron mindent megváltoztatott, és nekünk hozzá kellett szoknunk. De mindenki játszani szeretet volna az új körülmények között is” – ismételte meg zárásként az osztrák sportvezető, akit tavaly októberben 2025-ig megerősítettek a posztján.

Az Európa-bajnokság jövő vasárnap zárul, az elődöntőktől kezdve minden mérkőzést az új népligeti csarnokban rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik