MTI/B. D. K.
2023.09.18 16:52 Frissítve: 2023.09.18 17:09

Férfi kézi: Dörnyei Borisz érmet és több játéklehetőséget remél Szerbiában

A kézilabdázó Dörnyei Borisz a tavalyinál több játéklehetőségben reménykedik, a szerb élvonalban pedig érmet nyerne a Dinamo Pancevóval.

Dörnyei Borisz (jobbra) csapata továbbjutott az EK-ban (Fotó: Instagram/RK Dinamo Pančcevo)

 

„Jó lenne többet játszani és megmutatni magamat, mert tavaly sérülés is hátráltatott, tavasszal pedig nem sokat kerültem pályára” – nyilatkozta hétfőn az MTI-nek a 24 éves jobbszélső, aki tavaly nyáron igazolt Szerbiába.

Dörnyei Borisz hozzátette, jól érzi magát, mert mindenki nagyon befogadó volt, a második idényében pedig még könnyebb dolga van, hiszen ismeri a várost és a klubot, így csak a játékra tud fókuszálni.

A Dinamo tavasszal negyedik lett a bajnokságban, a Szerb Kupában pedig ezüstérmet nyert. Utóbbinak köszönhetően kiléphetett a nemzetközi porondra, és az Európa Kupa első fordulójában előbb 30–27-re nyert az olasz Black Devils Meran otthonában, majd otthon 31–30-ra kikapott múlt szombaton, így 60–58-as összesítéssel továbbjutott. Az első meccsen a magyar játékos mind a négy lövését gólra váltotta, a visszavágón kettőből kétszer talált be.

Dörnyei elmondta, érdekes párharcon vannak túl, mert bár az olaszok nincsenek benne az európai kézilabdás köztudatban, de nincsenek rossz játékosaik, légiósokat is foglalkoztatnak, és gyors kézilabdát játszanak.

„Az utóbbi mérkőzéseken több lehetőséget kaptam. Az olaszországi meccsen a másik jobbszélsőnknek volt egy kisebb sérülése, és bár már jól van, de az edzőnk szerintem látta, hogy jól ment nekem és nem cserélte vissza” – mesélte a veszprémi nevelésű játékos.

A harmadik számú európai kupasorozat következő körében a holland KRAS/Volendammal találkozik a pancsovai együttes, de arra a párharcra csak egy hónap múlva kerül sor, ezért még nem készülnek a hollandokra, mert a bajnoki meccsekre összpontosítanak.

A Dinamóból sok játékos eligazolt a nyári szünetben – a magyar válogatott Sunajko Stefan is –, majdnem minden posztról volt távozó, csak a jobbszélről nem. Érkeztek például Szlovéniából és Tunéziából, jöttek fiatalok és tapasztaltabbak, szerbek és légiósók egyaránt.

A magyar szélső nagyon reméli, hogy éremmel zárják majd a bajnokságot, erre fognak törekedni, de biztosan idén is nagy lesz a harc a dobogós helyekért. A címvédő, kupagyőztes és Európa Kupa-aranyérmes Vojvodinával – Sunajko új csapatával – már játszottak és múlt szerdán 27–21-re kikaptak, Dörnyei ötből háromszor talált be. Elmondása szerint nagyon összeszedett és erős csapat az újvidéki, amelyen kívül a Metaloplastika Sabac, a Partizan Beograd és a Crvena zvezda lesz a legnagyobb riválisa a Dinamónak, ám ezzel a három együttessel még nem játszottak.

Dörnyei szerint idén nyáron részéről nem volt téma a klubváltás, hiszen a mostani idény végéig szól a szerződése, de egyszer majd szeretne előrébb lépni és egy még erősebb bajnokságban szerepelni, ezért sok múlik azon, hogyan teljesít ebben az idényben.

2023.12.09 20:18:54

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünet utáni összeomlás megpecsételte a női kéziválogatott sorsát, innentől cél a 9. hely, ami olimpiai selejtezőt ér.

2023.12.08 23:53:31

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A felelősségviselést is gyakorolni kell.

2023.12.07 16:12:42

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak váratlan lengyelországi vereséggel zárták a 2023-as évet az elitsorozatban.

2023.12.07 16:38:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Tízgólos sikert aratott válogatottunk a női kézi-vb-n, ám Szemerey Zsófi súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

2023.12.06 16:16:43

Kézilabda nemzetisport.hu

Egy góllal jobb volt a magyar csapat a Kielcénél, fontos győzelmet arattak a sokszor hősiesen küzdő Miklerék.