Férfi kézi: Csoknyait kérték fel magyar kapitánynak – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.10.18. 19:53
null
Csoknyai Istvánt kérték fel a válogatott irányítására (Fotó: Szabó Miklós)
Az MKSZ Csoknyai Istvánt kérte fel, hogy ideiglenesen a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya legyen – jelentette be hivatalos honlapján a Magyar Kézilabda-szövetség.

 

MÚLTIDÉZŐ

Férfi kézilabda-válogatottunk élén 69 év alatt 21 szövetségi kapitány állt. Az első a legendás Cséfay Sándor volt, a legutóbbi pedig a svéd-szerb Ljubomir Vranjes. Kétszer kapott megbízást Hajdu János, Kovács László és Mocsai Lajos. Külföldi szakember 2014 óta dirigálja legjobbjainkat: négy éve a spanyol-kirgiz Talant Dujsebajev a legsikeresebb magyar kézilabdaedzőtől, Mocsai Lajostól vette át a nemzeti csapatot.

A szövetség tájékoztatása szerint a Balatonfüred vezetőedzője a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőn irányíthatja a válogatottat. Az MKSZ hozzáteszi: Csoknyai István munkájára az azt követő időszakban is számítanak a nemzeti együttesnél; hogy milyen titulussal és milyen stáb tagjaként, arról napokon belül döntés születik.

Mint ismert, a Telekom Veszprém után a magyar szövetségnél is megköszönték Ljubomir Vranjes munkáját, így új edzőt kellett keresni a férfiválogatott kispadjára.

A nemzeti együttes hétfőtől Érden és Budaörsön készül együtt.

A felkérés nyilvánosságra hozatala után a Nemzeti Sport megkérdezte Csoknyait, akinek nem lenne új a feladat, hiszen 2009 és 2010 között már dirigálta legjobbjainkat, és akkor Vladan Matics volt a másodedzője.

„Az elmúlt napokban magam is hallottam, hogy a jelöltek egyike vagyok a szövetségi kapitányi posztra, a hivatalos felkérést azonban csak csütörtökön kaptam meg mondta Csoknyai a Nemzeti Sport megkeresésére. – Nem hiszem, hogy lenne olyan magyar tréner, aki ne tartaná hatalmas megtiszteltetésnek, ha ajánlatot kap a nemzeti együttes dirigálására. Magam is ezt gondolom a felkérésről, amelyben szerepel, hogy a következő időszakban is számítanak rám a keretnél, és erről napokon belül döntenek. A szövetség vezetői azonban előbb a menedzseremmel, Szörnyi Attilával beszélik meg a felkérésem részleteit. Remélem, megállapodnak, és mindenki elégedett lehet.”

Információnk szerint az egyeztetés már pénteken elkezdődhet.


A magyar férfiválogatott kerete a Szlovákia és Olaszország elleni Eb-selejtezőkre:
Kapusok: MIKLER Roland (Telekom Veszprém), BORBÉLY Ádám (Orlen Wisla Plock, lengyel), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Balatonfüred), VASIC Marko (Csurgó)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Ferencváros), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), BARTÓK Donát (TBV Lemgo, német)
Irányítók: LÉKAI Máté (Telekom Veszprém), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Ferencváros), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Ademar León, spanyol), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya), FALUVÉGI Rudolf (HSB Nantes, francia)
Balszélső: BÓKA Bendegúz (Balatonfüred)

Férfi Európa-bajnoki selejtezők:
2018. október 24. 18.30, Érd: Magyarország–Szlovákia
Jegyvásárlás: www.kezilabdaszeretlek.hu/jegy
2018. október 27., 18.45, Padova: Olaszország–Magyarország
A csoport 4. csapata Oroszország.

A magyar válogatott további Eb-selejtezői:
2019. április 10. vagy 11.: Oroszország–Magyarország
2019. április 13. vagy 14.: Magyarország–Oroszország
2019. június 12. vagy 13.: Szlovákia–Magyarország
2019. június 15. vagy 16.: Magyarország–Olaszország

A csoportok első két helyezettje, valamint a nyolc selejtezőcsoport legjobb négy csoportharmadikja vehet részt a norvég-osztrák-svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon 2020 januárjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik