Férfi kézi BL: Nyerjünk kétszer egy góllal – Nagy László

Vágólapra másolva!
2016.05.25. 13:14
null
Nagy László nagy küzdő, tisztában van vele, hogy Kölnben minden labdáért keményen meg kell küzdeniük a veszprémieknek<br />(Fotó: Földi Imre)
Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapitánya, Nagy László a Sport Tv Harmadik Félidő Extra című műsorában nyilatkozott a hétvégi négyes döntőről. A rutinos átlövő szeretné, ha a veszprémiek magukra figyelnének leginkább, az eredményeket tekintve pedig nincsenek túlzottan nagy igényei: számára tökéletes lenne két egygólos siker is.



„Ha magunkra figyelünk, azt gondolom, mindenkit meg tudunk verni, viszont ha nem magunkra figyelünk, hanem külső tényezőkre, akkor bárkitől ki is kaphatunk. Remélem, hogy az első verzió lesz, és ha nem is könnyen, de egy-egy góllal mind az elődöntőben, mind esetlegesen a döntőben győzedelmeskedni tudunk. Jó hír, hogy külföldről is olyan visszajelzések jönnek, hogy ez a csapat BL-esélyes. Én azt gondolom, hogy inkább legyünk esélytelenek, viszont nyerjük meg” – mondta a final fourral kapcsolatos várakozásokról Nagy László.

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyez végez az MVM Veszprém a férfi kézilabda BL négyes döntőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Olyan csapatunk van, amelyben mindenki profi. Hála Istennek mindenki tudja a dolgát. Egy-egy pozitív szó, ami kollektívan hat esetleg a védekezésben vagy a támadásban, abból mind profitálni tudunk. Úgyhogy igyekszem továbbra is önmagamat adni, és úgy a meccs előtt, mint közben, esetleg utána jó szavakkal hozzájárulni a csapat jó teljesítményéhez” – fogalmazott csapatkapitányi feladatairól a játékos, akinek a pályán védekezésben és támadásban is mindig kulcsszerepe van, de kapitányként Xavi Sabaté mester munkáját is segíti.

„A Kiel erőssége egyértelműen a gyors játéka, amit a Bundesligában alkalmaz hétről hétre. Ezt a pörgő, dinamikus játékot kell majd lassítanunk” – emelte ki a szombati ellenfél legnagyobb erősségét. Csapattársai a lerohanások mellett még a zárt hatosfalat és a kapust, Niklas Landint is kiemelték.

A hét hátralévő részében szerdán, csütörtökön és pénteken is lesz a Sport1-en 20 órától Harmadik Félidő Extra, ezekben kizárólag a Veszprém Final4-szereplése lesz a téma. A Sport1 szombaton és vasárnap a final four minden mérkőzését élőben közvetíti.

„A legutóbbi találkozásunkról a BL csoportköréből ők őriznek kellemesebb emlékeket, sajnos akkor kikaptunk Németországban. Tudjuk, milyen nehéz összecsapás vár ránk, de azt hiszem, jelenleg jobb csapat vagyunk, azonban ezt a pályán kell majd bebizonyítanunk – nyilatkozta Gasper Marguc a veol.hu-nak. – Jelenlegi keretünk jóval erősebb a tavalyinál, Pálmarssonnal, Sliskoviccsal sokkal több variációs lehetőségünk van. Ráadásul a Veszprém minden évben egyet előrelépett Kölnben. Ha ebből indulunk ki, akkor sincs miért aggódnunk. Tavaly először szerepeltem a final fourban, s nem tudtam, mi vár ott ránk. Tapasztaltabbnak érzem magam, többet is várok magamtól, és többet is szeretnék mutatni.”

Klubtársa, a magyar válogatott Schuch Timuzsin szerint már megvan a recept a THW Kiel elleni meccsre, most már „csak” meg kell valósítani az eltervezetteket.

„Nagyon kemény hétvége áll előttünk, s az elmúlt két év tapasztalatai alapján azt mondhatom, mindig a pillanatnyi forma dönt, és csak apróságokon múlik majd minden. Évről évre egyet előreléptünk, szeretnénk ezt a hagyományt megőrizni – fogalmazott a veszprémi védelem meghatározó alakja. A beállós hozzátette, egész héten a Kiel játékelemeit gyakorolják, szeretnék csökkenteni az eladott labdák számát, ugyanis a németek rengeteget futnak és nagyon gyorsak. Ezzel együtt persze a visszarendeződés fontosságára, a stabil védekezésre is felhívta a figyelmet. – Felkészülünk és mindent beleadva nekivágunk. Lesz, ami lesz...”

Az oddsokat tekintve a veszprémiek esélyesebbnek számítanak az elődöntőben a Kielnél.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (KÖLN, MÁJUS 28–29.)
A május 28-i elődöntő párosítása:

15.15: Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia)
18.00: THW Kiel (német)–MVM VESZPRÉM (magyar)
Május 29.
15.15: a 3. helyért
18.00: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik