Férfi kézi BL: Mentálisan is romlott a teljesítményünk – Bánhidi

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 09:14
null
A Szegednek nem ment idegenben, idén egy pontot sem szerzett külföldön (Fotó: Imago Images/Holstenoffice)
Bánhidi Bence szerint taktikailag hiába készült fel a Flensburgra a Szeged, a kivitelezéssel gondjai voltak, ráadásul mentálisan is romlott a teljesítménye.

Azzal, hogy a Szeged 26–24-es vereséget szenvedett a Flensburg otthonában, eldőlt, az idegenbeli mérkőzéseket tekintve nyeretlenül zárja a 2020-as naptári évet a Bajnokok Ligájában. A Pastor-csapat legutóbb tavaly novemberben szerzett két pontot a Celje otthonában, azóta hatszor kapott ki vendégként, kétszer a Flens-Arenában.

A most csütörtöki fiaskó talán kevésbé volt fájó, mint a februári, akkor ugyanis odalett a csoportmásodik hely, s azzal a BL-négyes döntő, amiről oly hosszú ideje álmodoznak a Tisza-parton. Hogy ebben az idényben mire lehet képes a csongrádi alakulat, senki sem tudja, maguk a játékosok sem, akiknek nagy része hiába esett át a koronavírus-fertőzésen, még mindig van, akit nem ért el a betegség, azaz a kockázat továbbra is fennáll, hogy újra – immár ötödször – megakad a munka.

A Szegednek ezért most időre lenne szüksége, csakhogy ezzel a luxussal nem gazdálkodhat. Eképpen történhetett meg, hogy a múlt heti BL-sikert követően az NB I-ben nagy pofont kaptak a csongrádiak a Csurgótól hazai pályán, mindössze 48 órával azután, hogy ugyanott az Elverumot legyőzték – két nap alatt képtelenek voltak regenerálódni. A csapatkapitány Bánhidi Bence szerint a fáradtság, fásultság mellett koncentrációs problémák is jelentkeztek a társaságnál.

„Taktikailag jól felkészültünk a Flensburgra, inkább a kivitelezéssel akadt gond  – mondta a Nemzeti Sportnak a Mol-Pick Szeged beállója, aki négy gólt szerzett a németországi találkozón.  – Sok ziccert hibáztunk, nem tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, ráadásul az eddigiekhez képest mentálisan is romlott a teljesítményünk, hiszen semmi újat nem kaptunk az ellenféltől, csak amit a videón láttunk. Jólesett volna mindenkinek, ha két ponttal térünk haza, nagy löketet adhatott volna, de ez van: két vereséggel a hátunk mögött folytatjuk. Ennek ellenére vagyunk annyira profi játékosok, hogy ezt a helyzetet is tudjuk kezelni.”     

Bánhidi különös figyelmet kapott a flensburgiaktól, akik láthatóan felkészültek a magyarok beálló játékára, ezért sokszor ketten-hárman lógtak a nyakán – Joan Canellas passzából mégis a forduló legszebb gólját szerezte. A hazaiak egyébként rendkívül zártan védekeztek, a hatos falból nem volt kilépő emberük, emiatt nem sikerült széthúzni őket. És még az osztrák játékvezetőkkel is meg kellett küzdeni a mieinknek, akik a Magnus Röd elé belépő Nik Henigmannak könnyűszerrel felmutatott piros lapon kívül többször a Szeged kárára tévedtek. A 207 centis, 126 kilós játékos úgy véli, nem a nyomás lett nagyobb rajtuk az újabb vesztes meccset követően, hanem a csalódottság.

„Még mindig van hat-hét hiányzónk, akiknek a pótlását egyre nehezebb megoldani, hosszú távon pedig nagyon fárasztó is – folytatta Bánhidi, aki koronavírusos fertőzés miatt két hónapot volt kénytelen kihagyni. – Sajnos távolról nemigen vagyunk veszélyesek, Bodó Ricsi olyan helyzetekből talál be, amelyek nincsenek kidolgozva – ezen változtatnunk kell, és mentálisan is előre kell lépnünk. Csapatkapitányként Pastorral együtt próbálom összerántani a csapatot, mert el kell hinnünk, hogy ennyien is képesek vagyunk legyőzni olyan ellenfelet, mint a Flensburg.”    

A szegediek hajnali öt órakor érkeztek haza pénteken, vasárnap viszont már ismét pályára lépnek a Veszprémi KKFT ellen, majd három nappal később jön a fehérorosz Meskov Breszt, amellyel lezárul ez a viszontagságos BL-év.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik