Férfi kézi BL: a Szeged riválisa engedett; a Löwen B-csapattal játszik

Vágólapra másolva!
2018.03.08. 14:57
null
A Szeged otthon vívhatja a visszavágót (Fotó: AFP)
A pályaválasztói jog felcserélésével sikerült megoldani az előző napokban kialakult, időpont körüli mizériát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét érintően, így a Szeged fogadhatja otthon a Kielt a párharc visszavágóján. Az első mérkőzésere március 21-én kerül sor Kielben. A Löwen nem engedett az EHF-nek, így egy napon két meccset kell játszania, Kielcébe a második csapatával utazik.

Mint megírtuk, a Szeged és a Kiel a nyolcaddöntő első, szegedi mérkőzésének időpontja – pontosabban az időpont-nélküliség – miatt kellemetlen helyzetbe került, ugyanis nem tudott dűlőre jutni a mérkőzések időpontjában az egymással régebben feszült kapcsolatban álló Európai Kézilabda-szövetség (EHF) és a német liga (HBL).

A Bajnokok Ligája kiírása szerint a nyolcaddöntő első mérkőzéseit (köztük a Szeged–Kiel és a Kielce–Löwen összecsapást) március 21. és 25. között kell lejátszani, s a Bundesligában 24-én egymással játszó két német csapat, a Kiel és a Löwen azt szerette volna, ha sikerül szerdára vagy csütörtökre előre hozni a BL-meccsüket.

Az időpont körüli vita most lezárult, a Szeged–Kiel párharcban a pályaválasztói jog felcserélésével sikerült pontot tenni a végére: a döntés értelmében így az első találkozóra március 21-én, 19 órakor Kielben kerül sor, míg a visszavágót április elsején játsszák le Szegeden, az összecsapás 17 órakor kezdődik.

A Kiel bajnoki ellenfele, a Rhein-Neckar Löwen nem ment bele a pályaválasztói jog felcserélésébe, így az EHF szigorú döntése értelmében 24-én, szombaton, a bajnokival egy napon kell játszania Lengyelországban. Így 16 órakor a B-csapata lép pályára Kielcében, míg 18.10-kor az első csapat a Kiel elleni bajnokin.

A visszavágó április elsején lesz Mannheimben.

FÉRFI KÉZILABDA BL
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
A részletes program
Március 21., 19.00:
THW Kiel–Mol-Pick Szeged
Április 1., 17.00:
Mol-Pick Szeged–THW Kiel

Március 25., 16.50: Skjern HB–Telekom Veszprém
Március 31., 17.30: Telekom Veszprém–Skjern HB

Március 24., 16.00: Vive Kielce–Rhein-Neckar Löwen
Április 1., 19.00: Rhein-Neckar Löwen–Vive Kielce

Március 24., 17.30: Meskov Breszt–HBC Nantes
Április 1., 17.00: HBC Nantes–Meskov Breszt

Március 24., 18.00: IFK Kristianstad–SG Flensburg-Handewitt
Március 28., 19.00: SG Flensburg-Handewitt–IFK Kristianstad

Március 25., 17.00: Montpellier HB–Barcelona
Március 31., később pontosítandó időpontban: Barcelona–Montpellier HB

A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik