Férfi kézi BL: „Átvettük a vezetést, felrobbant a csarnok, onnan nem veszíthettünk!”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.09.17. 09:11
Sokáig úgy tűnt, hogy az első félidő végén összeszedett négygólos hátrányt nem tudja ledolgozni a Telekom Veszprém a PSG elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Aztán az utolsó negyedóra parádésra sikerült, s 34–31-re nyert a magyar csapat. A találkozó után Lékai Máté és az élete első BL-meccsét játszó Sipos Adrián értékelt az NSO Tv-nek. 

„Mindig volt valaki, aki egy extrát hozzá tudott tenni: egy védést, egy gólt, egy passzt, jó védekezést. Ez volt a győzelem kulcsa, mindig volt valaki, aki meg tudott újulni. Szépen, fokozatosan közeledtünk a PSG-hez, aztán át is vettük a vezetést, utána pedig felrobbant a csarnok. Onnantól fogva sem volt egyszerű, de az volt az ember érzése, hogy ma már nem tudunk veszíteni” – idézte fel az utolsó negyedóra történéseit Lékai Máté, aki videónkban azt is elárulja, mégis volt egy pont a végén, amikor elbizonytalanodott. Emellett beszél arról, hogy Momir Ilics irányításával mi változott a csapat játékában, s kitér a szurkolókra is, akik ismét fergeteges hangulatot teremtettek a Veszprém Arénában.

Sipos Adriánnal arról beszélgettünk, hogyan élte meg élete első Bajnokok Ligája-mérkőzését, s miben más Veszprémben játszani, mint volt Tatabányán. Róla bővebben olvashatnak a szombati Nemzeti Sportban.

FÉRFI KÉZILABDABAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT

TELEKOM VESZPRÉM–PSG (francia) 34–31 (13–17)
Veszprém, 4600 néző. Vezette:
Gubica, Milosevic (horvátok).
VESZPRÉM:CORRALES – Gasper Marguc 3, J. OMAR 10 (1), LÉKAI 4, Blagotinsek, Sipos, STRLEK 8 (1).Csere:Cupara (kapus), A. Nilsson 2, LIGETVÁRI 3, Mahé 1, Maqueda, NENADICS 3, Manaszkov, Lukács P., Ilic Z.Edző:Momir Ilics
PSG:Gérard – Solé, Remili 3, N. Karabatic 2, L. KARABATIC 5, M. HANSEN 7 (4), Keita 1.Csere:GENTY (kapus), Kounkoud 2, Syprzak 4, Grébille 1, Ntanzi, Prandi 2, STEINS 2, Kristopans 2, H. Toft Hansen.Edző:Raúl González
Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–6. 14. p.: 8–8. 22. p.: 12–11. 27. p.: 12–15. 42. p.: 20–23. 49. p.: 24–26. 55. p.: 30–28.
Kiállítások:10, ill. 6 perc.
Hétméteresek:5/2, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Nagyon örülök a győzelemnek, főleg a második félidőben mutatott játéknak és küzdőszellemnek. Az első félidő utolsó tíz percével nem vagyok elégedett, nem ment a csapatnak, sok lerohanásos gólt kaptunk. Köszönöm a támogatást a szurkolóinknak!

Raúl González:– Jól kezdtünk, de a második játékrészben egyre többet hibáztunk. Sokat voltunk emberhátrányban, a hazaiak pedig az utolsó tizenöt percben elkapták a fonalat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik